Hacettepe Berger’i andı

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe Berger’i andı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 14:37

Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, görme biçimleri üzerine düşünceleri ile dünya yazın hayatında iz bırakan İngiliz yazar ve eleştirmen John Berger’i andı. Bölüm araştırma görevlileri, 2 Ocak’ta 90 yaşında hayatını kaybeden Berger’i tasarladıkları eserleri sergileyerek hatırlattı.

Haberin Devamı

Elif Bakiler, İsmail Bezci, Sırma Bilir, Emre Dedekargınoğlu, Zeynel Dündar, Merve Şahika Erkan, Günce Eşingen, Tuğçe Gürbulak Kalaycı, Gizem Kulak, Ayşe Özkan, Pelin Koçkan Özyıldız, Ceyhun Şekerci, Adem Varol, Eda Balaban Varol ve Esra Orhan Yılmaz’dan oluşan 15 bölümün araştırma görevlileri, tasarladıkları 13 eseri ziyaretçilerin beğenisine sundu.

GÖRÜNÜMLER ÖYLE KARMAŞIKTIR Kİ

John Berger anısına ithaf edilen sergi, “Görünümler: ‘İç’ İşleri” adını taşıyor. Akademisyenler Berger’in “Görünümler zihinde, algılar biçiminde tutarlılık oluştururlar. Bir tek şeyin ya da olayın görüntüsü başka şeylerin ve olayların görüntüsünü de içinde barındırır... Görünümler öyle karmaşıktır ki yalnızca, bakma ediminde içkin olan arayış onların altta yatan tutarlılığından bir okuma çıkarabilir” sözlerinden yola çıkarak eserlerini şekillendirdiler. Hacettepe Kültür Merkezi Ahmet Göğüş Sanat Galerisi’nde 7 Nisan tarihine kadar sanatseverlere sunulacak olan serginin küratörü Dr. Ayşen Özkan, “Berger’in özellikle görme ve algı üzerine yazdığı kitaplarıyla büyüdük. Berger’i içimizde taşıyoruz. Onu anlamak, hatırlamak adına böyle bir çalışma yaptık. Burada bir şeyleri sorgulamaya çalıştık. Özellikle mekan zaman algısı üzerinde durduk. Görünümlerin sağladığı çok yönlü ifadeler ile kavramsal olarak mekanın sunduğu iç’e dair yorumlar ve sorgulamalardan oluşan işleri sergiliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!