Hablemitoğlu, ‘yas kitabı’nı okumaya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Hablemitoğlu, ‘yas kitabı’nı okumaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 09:38

Ankara’da bir suikast sonucu öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, son kitabı ‘Gri Kitap Yolculuk’la Almanya’ya geliyor. Hablemitoğlu, Turkuaz Derneği’nin 2 Temmuz Pazar günü Esslingen’de düzenleyeceği okuma gününe katılacak.

Haberin Devamı

STUTTGART ve çevresinde kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren Turkuaz Derneği’nin başkanları Nazan Vurgun ve Ahmet Gül, “Hepinizi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ile düzenleyeceğimiz etkinliğe davet ediyoruz. Kendisi ‚Gri Kitap, Yolculuk‘ adlı kitabını tanıtacak ve imzalayacak” dediler. Etkinlik, Katholischer Gemiendesaal ‚Salmer Pfleghof, Untere Beutau 8-10, Esslingen adresinde saat 14.00-15.30 arasında yapılacak.
Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, kitabında 15 yıl önce halen aydınlatılmamış olan bir cinayete kurban giden eşini kaybetmenin acısını ve ‘gri yas yolculuğu’nu anlatıyor; okurlarının bu acılı yolculuğa tanıklık etmesini sağlıyor.

Hablemitoğlu, ‘yas kitabı’nı okumaya geliyor
RENKLER KAYBOLUR

Haberin Devamı

Kitapla ilgili tanıtımda şöyle deniliyor: “Gri Kitap Yolculuk, bir yas kitabı. Yas tutmayı ve yas acısını anlatıyor. Bilinenin aksine, yas siyah değildir. Aslında ölümdür kara olan. Yas gridir. Yas tutarken insan renkleri görmez. Renkler kaybolur. Ve grinin tonları tam da yas tutarken ortaya çıkar. Yeryüzü gökyüzü nerede? Hangisi yer, hangisi gök? İnsan yerde mi, gökte mi bilmez. Karmakarışık olur hayat. Günü geceyi ayırt edemez olur insan.”

Hablemitoğlu, ‘yas kitabı’nı okumaya geliyor
15 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

15 yıl önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Türkiye’de yolsuzluklar, yabancı vakıfların çalışmalarıyla ve FETÖ ile ilgili araştırmalarıyla tanınıyordu. Uzun yıllar Ankara Üniversitesi’nde devrim tarihi ve Atatürk ilkeleri dersi veren Hablemitoğlu cinayeti hala aydınlatılamadı.

BAKMADAN GEÇME!