Gündem 24 Saat - 19.09.2018

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat - 19.09.2018
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 09:46

...

Haberin Devamı

TÜRK VATANDAŞI OLMAK KOLAYLAŞTI 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yönetmelikle, yabancıların Türk vatandaşlığını kazanabilmek için karşılamak zorunda olduğu en az sabit sermaye yatırımı 2 milyon dolardan 500,000 dolara düşürüldü. 

ÇALIŞANLAR YÜKSEK TAZMİNAT ALACAK 

Kıdem tazminatının tavanı yüzde 8.65 artarak, 5.434,42 liraya çıkartıldı. Temmuz-aralık döneminde kıdem tazminatı alacak olanların hesaplamaları yeni rakam üzerinden yapılacak, böylece çalışanlar daha yüksek tazminat alabilecek. 

ERDOĞAN ABD’Lİ YÖNETİCİLERLE GÖRÜŞECEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ABD'li şirketlerin yöneticileriyle bir araya gelecek. Toplantıya 30'dan fazla yöneticinin katılması bekleniyor. Erdoğan’ın bu görüşmede Türkiye ve ABD arasındaki ilişkileri ele alacağı belirtildi. 

Haberin Devamı

İŞTE TÜRKİYE’NİN “YERLİ ÜRETİM LOGOSU” 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısında yaptıkları denetimlerde 680 üründe gramajla oynandığını, 1296 üründe ise haksız fiyat artışına gidildiğini tespit ettiklerini açıkladı. 

“İĞNELİ ÇİLEK KRİZİ SEKTÖRÜ VURDU” 

Avustralya’nın Queensland eyaletinde üretilip paketlenen çileklerden dikiş iğnesi çıkmasının ardından ürünlerin ülke geneli ve Yeni Zelanda’da marketlerden toplatılması üzerine kriz yaşayan çilek üreticilerine 2 milyon Avustralya doları destek sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!