Gündem 24 Saat- 17.09.2018

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat- 17.09.2018
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 10:14

...

Haberin Devamı

2018- 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI 

Yeni eğitim öğretim yılı için ilk ders zili bugün çaldı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin ders başı yaptığı eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 18 Ocak'ta sona erecek. Öğrenciler yılsonu karnelerini ise 14 Haziran’da alacak. 

SOYLU’DAN UYUŞTURUCU UYARISI  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada “Herhangi bir uyuşturucuyla yanınıza yanaşmaya çalışanlarla konuşmayın. Size verdikleri zehirler, zihninizi açmaz, bilakis hayatınızı karartır, sakın itibar etmeyin” dedi. 

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI 

TÜİK açıklamasına göre işsizlik Haziran'da 10,2 oldu. Haziran döneminde işsiz sayısı 64 bin artarak 3 milyon 515 bin kişi oldu. Genç nüfusta işsizlik oranı ise 1,2 puan azaldı. 

EDS’DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR 

Haberin Devamı

Karayollarında yaşanan trafik ihlallerine karşı İBB tarafından kurulan EDS sisteminin kapsamı genişliyor. İçişleri Bakanlığı'na sunulan planda, sürücüye birden fazla kural ihlali için ayrı ceza verilebilecek. 

MACRON, “İŞSİZİM” DİYEN GENCE FIRÇA ATTI 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iş bulamamaktan şikâyet eden bir gence, “Yolun karşısına geçsem size iş bulurum, motivasyonunuz varsa bulursunuz” dedi. Macron, kendisine “Manu” diye hitap eden ve Enternasyonal Marşını mırıldanan bir genci de azarlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!