Gündem 24 Saat- 13.09.2018

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat- 13.09.2018
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 11:17

...

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERODĞAN’DAN DÖVİZ KARARI 

Türk Lirası'nın değerinin korunmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, menkul ile gayrimenkul alım-satım ve kiralamalarında Türk Lirası kullanılacak. Döviz üzerinden yapılmış olan sözleşmelerin 30 gün içerisinde Türk Lirası'na dönüştürüleceği belirtildi. 

HATAY’DA KORKUTAN YANGIN 

Hatay'ın Belen ilçesinde trafoda meydana gelen patlama nedeniyle orman yangını çıktı. Patlamaya trafoda meydana gelen patlamanın neden olduğu öğrenildi. Ekiplerin, yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor. 

ABD’DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA 

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran'ın Ortadoğu'daki faaliyetleri nedeniyle nükleer anlaşmadan çekildiklerini belirterek, “İran'a para akıtıyorduk ve tüm bu kötü tavrı sürdürmelerine izin veriyorduk. Yaptırımları tekrar getirdik” dedi. 

AB’DEN DOLARA TEPKİ 

Haberin Devamı

Dünya ekonomisi 'dolar'a tepki göstermeye devam ediyor. Rusya'nın dolarla ilgili sert açıklamalarının ardından bir darbe de Avrupa Birliği'nden geldi. Juncker, “Euro egemen bir Avrupa’nın yüzü olmalıdır” dedi. 

APPLE’DAN ŞOK GECE ZAMMI 

Apple dün gece gerçekleşen yeni iPhone'ların tanıtımının ardından hali hazırda ülkemizde satılmakta olan modellerinin fiyatlarında zam yaptı. Zamdan sonra şarj kablosu 149 TL’ye, iPhone 8’in fiyatı 5899 TL’den 6499 TL’ye yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!