Gündem 24 Saat - 02.01.2019

Güncelleme Tarihi:

Gündem 24 Saat - 02.01.2019
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2019 10:25

.

Haberin Devamı

 

BAKAN VARANK MÜJDEYİ VERDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2019’da sanayici, girişimci ve araştırmacılara bütüncül bir model ile 5 koldan destek sağlayacak.


KAŞIKÇI CİNAYETİ İÇERİĞİ YAYINDAN KALDIRILDI

Dijital film ve dizi platformu Netflix, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kraliyet ailesini eleştiren bir içeriği, Suudi Arabistan devletinin talebiyle, bu ülkede yayından kaldırdı.


NAZAR BONCUĞU DAVASI 6 YIL SÜRDÜ

Ortak kullandıkları ‘Koska’ markasının logosuna nazar boncuğu ekleyen Nevzat Dindar’ın, verdiği karşı ilanla marka hakkına tecavüz ve haksız rekabetle suçladığı kardeşi Mahir Dindar’a 6 yıl önce açtığı dava, gazetede yayımlanma kararı verilen ilanın ölçüsü belirtilmeyince Yargıtay tarafından bozuldu. Mahkeme yeniden görülen davada, ilanın 20 santime 30 santim olarak yayınlanmasına karar verdi.

Haberin Devamı


ASGARİ ÜCRETLE BİRLİKTE HER ŞEY DEĞİŞTİ

2019 yılı asgari ücret yüzde 26.5’lik artışla brüt 2.558,4 liraya, net de 2.020,91 liraya yükseldi. Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret sadece aylık maaş anlamına gelmiyor. Asgari ücretle birlikte; işsizlik maaşından genel sağlık sigortasına ödenecek primlere, askerlik ve doğum borçlanmasından asgari geçin indirimine, sosyal güvenlik prim cezalarından 65 yaş aylığına kadar yeni yılda değişti.


MALİ'DE FULANİLER'E SALDIRI: 37 ÖLÜ

Mali'nin merkez bölgesi Mopti sınırları içinde Dozos avcı grubu görünümündeki kişilerin saldırısında Fulani kabilesi üyesi 37 kişi hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!