GeriSeyahat Güzellik felsefem gülümsemek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güzellik felsefem gülümsemek

Güzellik felsefem gülümsemek

Ayşe Kucuroğlu, bakım sırlarını, kızlarına verdiği güzellik öğütlerini ve hayallerini New Beauty dergisine anlattı: “Çizgileriyle mutlu, mimik-lerini kaybetmemiş bir anneanne olduğumu görmek fena olmaz.”

* Güzellik felsefeniz nedir?

- Gülümsemek! Aynaya bakınca hata değil güzelliği görmek... Mükemmellik bazen de mükemmel görünmemektir.

* Herkesin geçmişte güzellik adına yaptığı hatalar vardır. Sizin de böyle bir döneminiz oldu mu?

- Bir ara kaşlarımı incecik aldırmıştım. Ama hata yaptığımı anlamam uzun sürmedi.

* Nasıl besleniyorsunuz? Özellikle tercih ettiğiniz yiyecekler var mı?

- Bir öğünüm dolu geçtiyse bir sonraki öğünümde çok hafif beslenirim. Genellikle dilediğimi yerim ama sonraki öğünde kısarım. Bol su içmeye çalışırım. Yemek boyunca yasemin ya da yeşil çay içmek daha çabuk doymamı sağlıyor ve midemi rahatlamış hissediyorum. Meyveyi şeker olarak gördüğüm için yemiyorum. Genellikle gün kurusu kayısı ve dağ inciri gibi kurutulmuş meyveleri tercih ederim. Taze yaban mersinini sabahları bir kâse yulafla beraber yerim. Akşam yemeği zeytinyağlı yemekler ve ızgara bir somon olabilir. Yemekten sonra hiçbir şey atıştırmam.

BANYODA BACAKLARI FIRÇALAMAK ÖNEMLİ

* Beş çocuğunuz var ama buna rağmen son derece fitsiniz. Formunuzu nasıl koruyorsunuz?


- Ah bir de bana sorun! Her doğum sonrası elimde bebek, üzerimde 30 kilo ile kaldım. Ama motivasyonumu hiç kaybetmeden 6 ay içerisinde her zaman eski kiloma dönebildim. Crossfit adlı antrenman biçimi neredeyse Amerika ile aynı anda üye olduğum spor kulübüne gelmişti. Hiç vakit kaybetmeden haftada üç gün 20 dakika yaptığım bu antrenmanla vücudumu şaşırtmayı başardım. Tabii ki şekersiz ve yağsız beslenme ile buhar banyosu ve sauna da bu durumu destekledi.

* Hamilelikleriniz sırasında eski kilonuza daha rahat dönmek ve formunuzu korumak için uyguladığınız özel bakımlar ya da tüyolarınız var mı?


- Her doğum sonrası vakit kaybetmeden spora başladım. Ayrıca ödem atıcı Infrafit ile spor yaptım. Muhteşemdi. Bazı dönemlerde de Lpg ve Velashape yaparım. Hem motive edici hem de dinlendirici ve inceltici... Vitaminlerimi ise asla ihmal etmem. Açık havada uzun yürüyüşler ve koşu yapmayı da çok severim.

* Kızınız Suna genç kız olma yolunda ilerliyor, en küçük çocuğunuz Selma ise daha bebek... Onların ileride bakımla ilgili nelere dikkat etmesini istersiniz?

- Her banyoda bacaklarını fırçalamaları, nemlenmiş bir cildin daha geç yaşlanacağı ve güneşin zararlı etkilerinden uzak durmaları ilk öğüdüm olur. Onlar için aldığım en güzel önlem ise doğru beslenmeyi göstermek, sağlıklı beslenmeyi yaşam stili haline getirmek...

* Size verilen en iyi güzellik öğüdü neydi?

- Annem eczacı olduğu için genellikle doğal malzemelerden kremler hazırlardı. Mesela yeni çıkmış bir sivilcenin üzerine limon ve talk pudrası karışımı sürerdi ve çok iyi gelirdi. Badem yağının saç ve kaş diplerine iyi gelmesi de ilk öğrendiğim şeylerdendir.

ÇİZGİLERİYLE MUTLU BİR ANNEANNE OLURUM

* Sizin için güzelliğin tanımı nedir?


- Klişe bir cevap olacak belki ama gerçekten insanın iç güzelliğinin dışa yansıması, bence güzelliğin yüzde 70’ini oluşturur. Güzellik bir enerjidir.

* Doğru makyajın sizin için püf noktaları nelerdir?

- İyi nemlenmiş bir cilt ve doğru seçilmiş fondöten fark yaratır.

* Stilinizi yansıtırken giydiğiniz kıyafetlerin yanında makyajın önem derecesi nedir?

- Makyaj da stilin en büyük tamamlayıcılarından biridir. Bazen koyu buğulu göz makyajıyla seksi görünmek isterken kimi zaman uçuk yeşillerle baharı andırabilirsiniz.

* Makyajda geleneklere bağlı mısınız yoksa yenilik denemeyi sever misiniz?

- Genellikle koyu renk göz makyajını severim. Nasıl bir makyaj yapacağımıza makyaj artistimle birlikte karar veririz. Çoğu zaman net bir eyeliner ile kıpkırmızı mat ruju yakıştırır bana.

* Nasıl bir yaşlılık hayal ediyorsunuz?

- Çizgileriyle mutlu, mimiklerini kaybetmemiş bir anneanne olduğumu görmek fena olmazdı doğrusu.

* Estetik operasyonlara bakış açınız nasıl?

- Doğru zamanı belirleyip sizi anlayan doktoru yakaladıktan sonra neden olmasın.

* İyi yaş almak için kendinizi korumaya aldığınız sırlarınız var mı?

- Cildimi nemli tutuyorum, güneşten uzak duruyorum.

YILDA SADECE BİR KEZ GÜNEŞLENİRİM

* Her gün Türk kahvesi içerim
* Haftada bir hamburger yerim ve çok severim
* Haftada üç gün yürüyüş yaparım
* Ayda bir vücut bakımı yaptırırım
* Üç ayda bir cilt bakımı yaptırırım
* Yılda bir kez güneşlenirim

False