GeriSeyahat Güzelliğin mucize iksirleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güzelliğin mucize iksirleri

Güzelliğin mucize iksirleri

Sıradan gördüğümüz bitkilerin güzelliğinize güzellik katabileceğini hiç düşündünüz mü?

Çay ağacı       

Doğanın en önemli temel yağlarından biri olan çay ağacı, yüzyıllardır kesik, yanık ve ısırıkları iyileştirme de kullanılıyor.Mesela Avustralya yerlileri, çay ağacının yağını yüzyıllarca enfeksiyonakarşı kullanmışlar. Yağ bugün dünyada bakteri kırıcı özellikleri, zararlı bakterilere ve mantarlara karşı etkili olmasıyla biliniyor.      

                                             

Papatya           

Papatya cildi yatıştırıp, nemlendiren bir bitki.Papatyalar hasat edilir edilmez , çiçeklerin en saf konsantrelerini elde ederek oluşturulan bakım yağlarılosyonlar ve kremler de cilt için dinlenirici ve yenileyici etkiye sahiptirler.

  

Sardunya

Sardunyanın , depresif eğilimli kişilerde zihni dengeleyip, depresyonu yatıştıran bir bitki olduğu söyleniyor.Genellikle kişilik olarak çok katı olanlar sardunyanın etkilerinden yararlanabilirlermiş  

 

Kaktüs

Gün içinde strese maruz kalan ciltlerin yaşadığı gerilme, batma ve rahatsızlık hissini ortadan kaldırmak için kaktüs birebir. İçeriğinde kaktüs özübulunduran kremler cildin yumuşayıp esnemesine ve önceki ferahlığına kavuşmasına yardımcı oluyor.

  

Mimoza   

Cildin bakıma en çok ihtiyaç duyduğu günlerdemimoza özlü krem ve losyonları kullanabilirsiniz. 

 

False