Zorunlu trafik sigortası zammına inceleme

Güncelleme Tarihi:

Zorunlu trafik sigortası zammına inceleme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 00:45

Zorunlu trafik sigortası prim ödemelerine ilişkin gelişmeler ile ilgili araç sahipleri endişeler yaşamıştı. Rekabet Kurulu' da bu hafta yüzde 200' ü bulan artışları incelemeye aldı. Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Zorunlu trafik sigortasında yapılan yeni düzenleme ile birlikte yüksek orandaki prim artışı, araç sahiplerini endişe içinde bıraktı. Prim ödemelerine gelen zamların geri alınması için çeşitli başvurular yapıldı.  Gündeme gelen zamdan sonra ise önemli bir gelişme yaşanarak Rekabet Kurulu sigorta primlerini incelemeye aldı.

Rekabet Kurulu, sigorta şirketlerinin prim fiyatlarını rekabeti bozacak şekilde birlikte belirleyip belirlemediklerini araştırmak üzere “ön araştırma” yapma kararı aldı.

TRAFİK SİGORTASI ZAMMINA ŞİKAYETLER YAĞDI

Son yıllarda zorunlu sigorta primlerinde yaşanan seri zamlar ve prim fiyatlarının kısa sürede birkaç katına çıkması Rekabet Kurulu’ nun dikkatini çekti. Rekabet Kurulu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 40’ıncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca ön araştırma yapılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Zorunlu trafik sigortası zammına inceleme

REKABET KURULUNDAN İNCELEME

Zorunlu trafik sigortalarında serbest tarifeye geçilmesinin ardından, poliçe fiyatlarında da yüzde 200'lere varan artışların yapılması, özellikle ticari araç sahiplerinin tepkisine neden oldu. Poliçe fiyatlarında yüksek fiyat artışları yapılarak vatandaşların mağdur edildiği iddiaları üzerine Rekabet Kurumu harekete geçti.

Rekabet Kurumunun devam eden "ön araştırma süreci" çerçevesinde Rekabet Kurumu uzmanları, sigortacılık sektörüne ilişkin raporlarını tamamlayacak. Ardından, 7 üyeye sahip Rekabet Kurulu, hazırlanan rapor doğrultusunda sigorta şirketlerinin aralarında anlaşarak, ortak fiyat belirledikleri ve rekabeti ihlal ettikleri kanaatine varırsa, sigorta şirketleri hakkında soruşturma açabilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!