Zonguldak'ta madende kahreden olay! Elektrikçi olarak çalışan 25 yaşındaki işçi akıma kapılarak hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta madende kahreden olay Elektrikçi olarak çalışan 25 yaşındaki işçi akıma kapılarak hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 13:01

Zonguldak’ta özel kömür ocağında, elektrikçi olarak çalışan işçi Soner Korkut (25), elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Madenci Soner Korkut, ikindi vakti Çaycuma ilçesi Dağüstü Köyü'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Olay, 04.30 sıralarında Dilaver Mahallesi Karamanya Sokak’taki Dilaver Enerji’ye ait maden ocağında meydana geldi. Sahur yaptıktan sonra elektrikçi olarak çalıştığı maden ocağındaki faaliyetine devam eden Soner Korkut, elektrik akımına kapıldı. Mesai arkadaşları, ağır yaralanan Korkut için 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.

Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İşçiyi, mesai arkadaşları yüzeye çıkararak sağlık ekibine teslim etti. Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Korkut, hayatını kaybetti. Korkut'un cenazesi otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAVCI VE BİLİRKİŞİ HEYETİ OCAĞA GİRDİ

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Adam, Türkiye Taşkömürü Kurumu Sözleşmeli Sahalar Başmühendisliği ekibi ve savcılığın oluşturduğu elektrik mühendisi, maden mühendisi ve iş güvenliği uzmanından oluşan bilirkişi ekibi olayın yaşandığı maden ocağına gelerek incelemelerde bulundu. Savcı Adam, işçi tulumu ve çizme giyip, baret takarak teknik ekip ile birlikte maden ocağına indi ve inceleme yaptı.

Haberin Devamı

MADENCİYE SON GÖREV

Hayatını kaybeden madenci Soner Korkut için ikindi vakti Çaycuma ilçesi Dağüstü Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Genel Maden İşçileri Sendikası Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir ile protokol üyeleri katılarak madencinin babası İzzet Korkut ve yakınlarına taziyelerini iletti. Madencinin baba evinin önünde dua edilirken annesi Hatice Korkut yakınlarına sarılarak ayakta durdu. Gözü yaşlı baba Korkut da güçlükle ayakta durabildi. Korkut'un arkadaşları da tabutun başında gözyaşı döktü.

AĞABEYİ TABUTUNU AÇARAK VEDALAŞTI

Dağüstü köyü Hatipler Mahallesi Camii'nde madenci için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından İzmir'de çalışan ve cenaze için gelen ağabey Taner Korkut, kardeşinin tabutunu açarak hem son kez görmek hem de veda etmek istedi. Daha sonra madencinin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!