Zonguldak’ta maden ocağında göçük! 1 işçiden acı haber

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 15:11

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı Armutçuk Müessesi’nde göçük meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" ifadelerini kullandı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 4 işçinin göçük altında kalarak, 3 kişinin yaşanan panik sırasında yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesi’nde saat 13.45 sıralarında, işçiler ocakta çalışma yaparken tavan göçüğü meydana geldi. Durumu fark eden diğer işçilerin ihbarı üzerine ocağa AFAD, UMKE, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve TTK Tahlisiye ekipleri sevk edildi. TTK Tahlisiye ekipleri, işçileri kurtarmak için ocağa girdi. Göçük haberini alan işçi yakınları maden ocağı ve hastane önlerine akın etti. Yakınlarından iyi haber bekleyenler gözyaşı döktü.

Zonguldak’ta maden ocağında göçük 1 işçiden acı haber

Haberin Devamı

Ekiplerin çalışmasıyla 7 işçi çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı. Ancak 25 yıllık maden işçisi Ramazan Yıldırım, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. 3 çocuk babası Ramazan Yıldırım’ın Ereğli Devlet Hastanesi önüne gelen yakınları sinir krizleri geçirdi.

Haberin Devamı

Diğer yaralıların Zonguldak ve Ereğli’deki hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU: KURTARMA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Bölgeye gelip incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede” dedi.

"İHMAL OLUP OLMADIĞI İNCELENİYOR"

Vali Hacıbektaşoğlu, olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için inceleme yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"4 işçimiz göçük altında kaldı. 3 işçi de maden bölgesinde yaralandı. Ramazan Yıldırım kardeşimiz maalesef kurtarılamadı, hayatını kaybetti. Diğer göçük altında kalan 3 kardeşimizin durumları iyi hastanelere ulaştı. İlk müdahaleleri yapıldı. Diğer kardeşimizin de şuuru açık. 1 yaralı da Zonguldak’ta onun da durumu iyi. Göçük bölgesi dışında yaralanan 3 arkadaşımız var. Onlar zaten kendi imkanlarıyla o panikle parmağında kırık olan var. Başında kaşında yarık olan var. Hastanede ayakta tedavileri yapıldı. 4 kişi göçük altında kalarak, diğer 3 kişi de panikle yaralandılar. Şu anda kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tahlisiye ekipleri, vardiyada çalışan işçilerimizi tahliye etti. Şu anda olayın neden olduğuyla alakalı herhangi bir ihmal olup olmadığı inceleniyor. Savcı soruşturmasını yapacak. Başımız sağolsun. Şehit kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah rahmet eylesin Allah sabırlar versin. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun.”

Zonguldak’ta maden ocağında göçük 1 işçiden acı haber

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: ACIMIZ BÜYÜK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" dedi.

“YARALANAN 3 KİŞİ TABURCU EDİLDİ”

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük olayı sebebiyle yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer 3 kişinin tedavisi acil serviste devam ediyor. Genel durumları iyi. İlk ambulansımız ilgili alana olayın akabinde 4 dakikada ulaştı. 11 ambulans, 2 UMKE Timi, 1 UMKE Acil Müdahale Aracı ile 45 sağlık personeli görevlendirildi. Sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları ise tamamlanmış durumda. Hastalarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN IŞIKHAN: UZMAN MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Vefat eden işçimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Kazayı araştırmak üzere bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TAZİYE MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli’de kömür madeninde meydana gelen göçükte maalesef 1 işçimiz hayatını kaybetti, 6 işçimiz de yaralandı. Hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kömür madeninde çalışan tüm kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta maden ocağında göçük 1 işçiden acı haber

GÖÇÜKTE KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Meydana gelen tavan göçüğünde yaralanan ve hayatını kaybeden işçilerin isimleri belli oldu. İşçilerden 45 yaşındaki Ramazan Yıldırım hayatını kaybetti.

Zonguldak’ta maden ocağında göçük 1 işçiden acı haber

Kazada 41 yaşındaki Coşkun Atalay, 49 yaşındaki Rıfat Öztürk, 44 yaşındaki Ergün Üstün, 39 yaşındaki Ersin Aydın, 31 yaşındaki Sercan Hasan ve 23 yaşındaki Talha Yılmaz yaralandı. 

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Zonguldak’ta maden ocağında göçük 1 işçiden acı haber
Zonguldak’ta maden ocağında göçük 1 işçiden acı haber

Zonguldak’ta maden ocağında göçük 1 işçiden acı haber

Zonguldak’ta maden ocağında göçük 1 işçiden acı haber





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!