'Zimmet' suçundan paçayı kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Zimmet suçundan paçayı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

Spor dünyasının ünlü isimlerinin de arasında olduğu 19 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan, 2 Mayıs 2023’de verdiği 2’inci ifadesinde kimden ne kadar para aldığını ve kime ne kadar geri ödeme yaptığını isim isim anlattı.

Haberin Devamı

Dosya bu gelişmenin ardından zimmet suçunun oluşup oluşmadığının tespiti için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na(BDDK) gönderildi.

BAŞVURU YAPILMAYINCA TAKİPSİZLİK ÇIKTI

BDDK raporunun ardından Seçil Erzan Denizbank A.Ş. ile bankanın bazı yöneticilerinin de arasında bulunduğu 11 şüpheli hakkında bankacılık zimmeti suçundan takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında, Bankacılık Kanunu’nda zimmet suçuna ilişkin yargılama yapılabilmesi için BDDK ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı başvuruda bulunması gerektiği, bu başvurunun yargılama şartı olduğu belirtildi. Soruşturma konusu eylemde yazılı başvuru şartının gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verildiği ifade edildi. Aralarında futbolcuların da olduğu 13 kişinin avukatları takipsizlik kararına itiraz etti. İstanbul 4’üncü Sulh Ceza Hâkimliği yaptığı değerlendirmenin ardından itirazı reddetti. İtirazın reddedilmesiyle bankacılık zimmeti suçundan takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu. Yeni bir delil elde edilmediği taktirde Denizbank ve Hakan Ateş ile Seçil Erzan’ın da arasında bulunduğu yöneticiler hakkında bankacılık zimmeti suçundan dava açılamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!