Zemheri ne zaman bitiyor?

Güncelleme Tarihi:

Zemheri ne zaman bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2020 11:47

En belirgin özelliği bir kısmı sonbahara bir kısmı ise kışa benzediği için sıcaklık dalgalanmalarının olduğu zemheri etkilerini hissettiriyor. Kış mevsiminin ilk yarısı olarak ifade edilen zemheri ayının 2020'de ne zaman biteceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, zemheri ne zaman bitiyor?

Haberin Devamı

'Zemheri ne zaman bitecek?' ve 'Zemheri ne zaman çıkacak? soruları ocak ayının son günleri vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

Halk tarafından 22 Aralık ile 30 Ocak arasındaki 40 günlük dönem, zemheri ayı olarak ifade ediliyor. Zemherinin en belirgin özelliğinin ise bir kısmı sonbahara bir kısmı ise kışa benzediği için sıcaklık dalgalanmasının fazla olması olduğu söyleniyor.

Meteoroloji uzmanlarına göre, zemherinin ilk yarısında hava sıcaklıklarında dalgalanmalar yaşanır. 17-18 derece olan sıcaklıklar birkaç gün sonra 4-5 dereceye kadar iner. Dolayısıyla zemheri ayı hastalıkların fazlaca görüldüğü aydır.

Öte yandan zemheri, Arapça kış anlamına gelen "zem" ile Farsça uğultu anlamındaki "harir" kelimelerinin birleşmesi ile oluşmuştur. Kış, eski dilde zemheri ismiyle de anılırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!