KYK burs başvurusu için geri sayım başladı... KYK burs ve kredi başvuruları için tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvurusu için geri sayım başladı... KYK burs ve kredi başvuruları için tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2018 18:27

KYK burs başvurusu ile müracaat sürecini öğrenmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını yakından takip ediyor. KYK burs başvurusunun alınmaya başlamasıyla birlikte kurumun talep ettiği bilgileri E-Devlet sistemine yükleyecek olan adaylar, yanlış bilgi vermeleri halinde burs imkanından yararlanamayacak. Burs ve öğrenim kredisi ödemeleri, ocak ayı itibariyle hesaplara 500 lira olarak yatırılacak. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman ve hangi gün başlayacak? İşte, geçtiğimiz yıllara kıyasla bazı bilgiler

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere tahsis edilecek olan KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemleri için artık geri sayım başladı. DGS ve ek yerleştirme öğrencilerinin kayıt işlemlerini gerçekleştirmesinin ardından öğrencilerin erişimine açılması beklenen KYK burs başvuru işlemleri, üniversite eğitimlerine başlayan birçok öğrencinin odaklandığı konu oldu. Peki, E-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek olan öğrencilerin KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak. İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

BURS ALAMAYAN ÖĞRENCİLER ÖĞRENİM KREDİSİ ALABİLECEK

Başvurmasına rağmen burs alamayan öğrenciler, öğrenim kredisi alma hakkını elde edecek. Öğrenim kredisi, üniversite öğrencisinin lisans ya ön lisans öğrenimi boyunca devam edecek ve ödemesi burs miktarı ile aynı yapılacak. Öğrenim kredisinin burstan farkı ise eğitim-öğretim sürecinin tamamlanmasının ardından geri ödeniyor olması olacak.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU BU YIL NE ZAMAN BAŞLAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun üniversite öğrencilerinin öğrenimleri boyunca ihtiyaç duyacağı burs ve kredi desteği için müracaat sürecini hazırlamaya devam ediyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2018 yılı itibariyle burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrencilerin yapacağı başvuruları önümüzdeki günlerde almaya başlayacak. Geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde öğrencilerin erişimine açılan burs ve kredi başvurularının, bu yıl ek yerleştirme ve DGS yerleştirmelerinin ardından erişime açılması bekleniyordu.

Bu çerçevede kredi ve burs başvurularının kısa süre içerisinde üniversite adaylarının müracaatına açılacağı tahmin ediliyor. Kurum tarafından konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılması halinde haberimizin içerisine eklenecektir.

YENİ YIL İTİBARİYLE BURS MİKTARLARI ARTIŞ GÖSTERECEK

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere takdim edilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı yer aldı.

Haberin Devamı

HERHANGİ BİR ASGARİ ÜCRETLİ İŞTE ÇALIŞAN ÖĞRENCİNİN BURSU KESİLMEYECEK

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yönetmeliğinde yer alan maddeler nedeniyle herhangi bir işte çalışan öğrencilerin aldığı kredi kesilmekte yurtta barınma imkanları sonlanabilmekteydi. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre yeni dönemde öğrenciler, asgari ücretle çalışmalarken kredilerini de almaya devam edebilecek.

KYK'ya bağlı yurtlarda kalıp burs veya kredi alan öğrenciler en fazla asgari ücret seviyesinde çalışabilirken, KYK yurdunda kalmayan ancak burs veya kredi alanlar ise herhangi bir ücretle çalışabilecek.

YANLIŞ BEYAN BURS ALMAYI ZORLAŞTIRACAK

Burs başvuru işlemleri esnasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın E-Devlet üzerinde talep ettiği bilgileri verecek olan adaylar, yanlış bilgi vermesi durumunda burs alma imkanını zorlaştıracak.

Haberin Devamı

Burs başvurusu yapan öğrencilerden aile ve maddi kazanç bilgilerini birçok bakanlıktan aldığı resmi bilgilerle karşılaştıracak olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, buna göre öğrencilerin beyanlarını da esas alarak değerlendirmelerini bu iki bilginin tutarlılığı esasında gerçekleştirecek.

BELİRLİ DURUMLARDA BURS ÖDEMELERİ, KREDİYE DÖNEBİLECEK

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yönetmeliği dolayısıyla, not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler burs almaya devam edebilecek. Bunun aksi bir durum yaşayanların ise bursları krediye dönüştürülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!