Yurt başvurularına ‘dijital’ takip

Güncelleme Tarihi:

Yurt  başvurularına ‘dijital’ takip
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 07:00

Yurt başvurularının başladığını duyuran Bakan Bak, “Başvurular 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edilecek. Öncelik grubumuza depremzede öğrencilerimizi de dahil ettik” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yurt Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Osman Aşkın Bak, özetle şunları söyledi: “950 bin yatak kapasitesiyle hizmet vereceğiz. Başvuru süreci 2 Eylül 23.59 itibarıyla sona erecek. Yerleştirme sürecimiz her zaman olduğu gibi adil, şeffaf bir şekilde gerçekleşecek. Başvuruların tamamı hassasiyetle incelenerek 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edilecek. Bakanlığımızın ilgili birimleri, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kurumu, ÖSYM, Adalet Bakanlığı, SGK, Gelir İdaresi Başkanlığı, Muhakemat Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve AFAD’dan oluşan kurumlarımız bilgileri kontrol edecek. Gençlere ve ailelere sesleniyorum, süreci istismar etmeye çalışanlara, dezenformasyon yapanlara itibar etmeyin, devletimize güvenin. Gençlik ve Spor Bakanlığımız 81 ilde 822 öğrenci yurdu, 466 Gençlik Merkezi, genç ofisleri ve on binlerce spor tesisi ile yıllardır milletin ve gençlerimizin emrinde.”  

Haberin Devamı

Yurt  başvurularına ‘dijital’ takip

DEPREMZEDEYE ÖNCELİK

Başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak dijital ortamda puanlamayla tespit edilecek. Buna göre bir sıralama oluşturulacak. Bu sıralamayla öğrencilerimiz kazandıkları okula en yakın yurda olmak kaydıyla yerleşmeye başlayacaklar. Eğer o yurtta yer yoksa diğer en yakın yurda yerleştirme yapılacak. Bu yıl öncelik grubumuza evleri orta ve üstü hasarlı depremzede öğrencilerimizi de dahil ettik.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!