Yükseköğretim Kurumları Sınavı için sınav yerleri açıklandı.. ÖSYM YKS 2020 sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir, İşte YKS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için sınav yerleri açıklandı.. ÖSYM YKS 2020 sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir, İşte YKS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2020 17:19

YKS sınav yerleri araştırılan konular arasında yer alıyor. YKS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? 27 Haziran ve 28 Haziran'da gerçekleştirilecek olan sınavın giriş yerleri ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama yapıldı. 15 Haziran'da YKS sınav giriş yeri sorgulama işlemi ÖSYM AİS ekranı aracılığıyla saat 14.30 itibariyle başladı. ÖSYM sınav giriş yeri öğrenme için öncelikle AİS girişi gerçekleştirecek olan adaylar, daha sonrasında bu belgeyi çıktı olarak alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Haberin Devamı

'YKS sınav yerleri sorgulama ekranı' ÖSYM tarafından 15 Haziran tarihinde erişime açıldı. Üniversiteye giriş kapsamında uygulanacak olan 2020 YKS'de, öğrenci sınav belgeleri ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilecek. YKS sınav giriş belgesinde öğrenci kimlik bilgileri ve sınav giriş binasına dair detaylı bilgiler yer alacak. YKS sınav yerleri ÖSYM AİS kullanıcı girişi ile TC kimlik numarası ile sorgulanıyor. İşte, YKS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ve YKS sınav giriş yerleriyle ilgili ayrıntılar..

2020 YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ VE BELGESİ SORGULAMA EKRANI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca düzenlenecek, 2,5 milyonun üzerindeki adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2020 etabının sınav giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. Adaylar, sınav giriş belgeleri aracılığı ile YKS kapsamında düzenlenecek olan; Temel Yeterlilik Testi (TYT) Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına hangi okullarda katılım sağlayacaklarını görebilecek. İşte, ÖSYM YKS sınav giriş belgesi sorgulama sayfası...

Haberin Devamı

İşte, ÖSYM'nin yayımladığı önemli bilgiler;

SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU

2020-2021 eğitim sezonunda lisans ya da önlisans programlarına girmek için YKS'de ter dökecek milyonlarca aday, giriş belgelerini ÖSYM'nin internet sitesinden edinebilecekler.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisi ve salon numaralarını da gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden sağlayabilecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınav giriş belgenizi almak için öncelikle "https://ais.osym.gov.tr" adresine giriş yapmalısınız.

Siteye giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle söz konusu belgeye erişim sağlayabilir, yazıcından çıktısını alabilirsiniz.

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'den yayımlanan duyuru; "27 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır."

Haberin Devamı

2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Haberin Devamı

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken
belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından
belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı
geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.
Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar içi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!