YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları için gözler ÖSYM duyurusunda

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak YÖKDİL sınav sonuçları için gözler ÖSYM duyurusunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 19:35

YÖKDİL sonuçları söz konusu sınavın ardından adayların odaklandığı konulardan oldu. ÖSYM tarafından 28 Mart Pazar günü organize edilen 2021 YÖKDİL sınavının sonuçları için gözler yapılacak duyuruya çevrildi. YÖKDİL sınav sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından AİS ekranı üzerinden erişime açılacak. YÖKDİL sonuçları aday T.C kimlik numarası ve şifresi ile sorgulanabilecek. Takvime göre sonuçlar nisan ayında belli olacak. İşte, YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

Haberin Devamı

YÖKDİL sonuçları, sınava giren binlerce kişinin odağındaki konu olmaya devam ediyor. YÖKDİL sınav sonuçları ile birlikte aldıkları puanın akademik kariyerlerine herhangi bir katkı sağlayıp sağlamayacağını öğrenmek isteyen pek çok kişi, ÖSYM'nin yapacağı sonuç açıklamasına kilitlendi. Peki, ÖSYM'nin resmi takvimine göre YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından hazırlanan YÖKDİL sınavı, 28 Mart Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirildi. Sınavın ardından sorular ve cevaplar merakla beklenirken bir yandan da sonuçlara odaklanıldı. YÖKDİL sonuçları resmi takvime göre 20 Nisan tarihinde erişime açılacak. Ancak önceki sınav sonuç açıklama dönemleri göz önüne alındığında 15 Mart tarihine kadar erişime açılması öngörülebilir.

Haberin Devamı

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!