YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı! Peki YÖKDİL sonuçları hangi tarihte açıklanır?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı Peki YÖKDİL sonuçları hangi tarihte açıklanır
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 13:51

YÖKDİL soruları ve cevapları adayların erişimine açıldı. 17 Mart tarihinde Türkiye'nin belirli merkezlerinde yapılan sınavın ardından soru ve cevap kitapçıklarını yayımlayan YÖKDİL, itirazları ise 19-23 Mart tarihleri arasında alacak. Peki, YÖKDİL soruları ve cevapları nereden görüntülenebilecek? İşte, sınav soruları ve cevapları hakkında merak edilen detaylar

Haberin Devamı

YÖKDİL soruları ve cevapları, 17 Mart Pazar günü gerçekleştirilen sınavın ardından adayların sorguladığı konular arasında yer aldı. Geçtiğimiz dönem 300 binden fazla kişinin başvuruda bulunduğu YÖKDİL'de bu dönemki başvuru sayısı ise 100 bin civarı oldu. Peki, tüm yurtta sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının soruları ve cevapları nereden görüntülenebilecek? İşte, YÖKDİL sonuçları öncesinde merakla bekleyen vatandaşlar için sorular ve cevaplar

YÖKDİL SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

17 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL Sınavı soruları adayların erişimine açılmıştır. Sınav itirazları 19-23 Mart 2018 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzunda belirtilen usulde yapılacaktır.

YÖKDİL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

YÖKDİL sınav sonuçlarının ise geçtiğimiz sınav açıklama dönemleri baz alınırsa 14 gün içerisinde açıklanması öngörülüyor.

Alan olarak Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler bölümlerinden oluşan YÖKDİL sınavı, Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirildi. 

SONUÇLARIN ARDINDAN İTİRAZLAR NE ZAMAN YAPILIR?

Sınav sonuçlarının ardından bekledikleri puandan daha düşük bir puanla karşılaşanlar ve sorulara itiraz etmek isteyenler, itirazlarını 19-23 Mart tarihleri arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. 

İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

Haberin Devamı

BU YIL REKOR BAŞVURU

Mart 2017’de yapılan ilk YÖKDİL sadece İngilizce uygulanırken, temmuz ve kasım ayındaki sınavlarda İngilizce’nin yanında Almanca, Arapça ve Fransızca da değerlendirme kapsamına alındı. 2018 Birinci Dönem YÖKDİL sınavı başvuruları, 7-16 Şubat’ta tamamlandı. Bu dönemki başvurularla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şunları söyledi:

“Yükseköğretim Kurulumuz tarafından alana özgü dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınav olan YÖKDİL ilk kez 2017 yılında uygulanmaya başlanmıştı. 2017'de 3 dönemde yapılan sınavlara toplam 302 bin 256 aday başvurdu. Toplam rakama baktığımızda akademi lehine ne kadar isabetli bir karar aldığımız anlaşılıyor. 2018'in birinci dönemine ilişkin müracaatlar 16 Şubat’ta sona erdi. 103 bin 629 aday bu sınav için başvurdu."

Haberin Devamı

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİDİR?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

BAKMADAN GEÇME!