YÖKDİL geç başvuru ne zaman? 2019 YÖKDİL geç başvuru işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL geç başvuru ne zaman 2019 YÖKDİL geç başvuru işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2019 20:11

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YÖKDİL başvuru işlemleri 23 Eylül tarihinde tamamlandı. Sürenin bitmesinin ardından başvurularını zamanında tamamlayamayan ve YÖKDİL'e girecek olan adaylar, geç başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. 2019 YÖKDİL geç başvuru işlemleri, başvuru ücretinin yatırılmasının ardından ÖSYM'nin internet sitesinden yapılacak. Peki, YÖKDİL geç başvuru ne zaman? 2019 YÖKDİL geç başvuru nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) sınavına kısa süre kala, başvuru işlemleri sona erdi. Sınava hazırlanan ve başvuru günlerini kaçıranlar geç başvuru tarihlerine odaklandı. Peki, YÖLDİL geç başvuru hangi tarihte? YÖKDİL geç başvuru ücreti ne kadar olacak? İşte, ÖSYM'nin bilgileri doğrultusunda o konu hakkında tüm detaylar.

YÖKDİL GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

3 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek olan YÖKDİL'İn geç başvuru işlemleri ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre, 2 Ekim 2019'da yapılacak. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Sınav ücreti aynı gün ödenecek. 

YÖKDİL GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından YÖKDİL geç başvuru ücreti 180,00 TL olarak açıklandı.

YÖKDİL BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi:

Haberin Devamı

-Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.
-Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.
Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

c) Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.

BAKMADAN GEÇME!