Üniversite ek tercihleri ne zaman hangi gün yapılacak? ÖSYM tarafından tarih verildi mi?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite ek tercihleri ne zaman hangi gün yapılacak ÖSYM tarafından tarih verildi mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 22:21

Üniversite ek tercihleri, YKS'ye giren ve hayallerinde üniversiteye yerleşebilmek için ikinci şansını kullanmak isteyen öğrenciler tarafından araştırılmaya devam ediliyor. ÖSYM'nin kayıt işlemlerini tamamlamasının ardından erişime açması beklenen YKS üniversite ek tercihleri, son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Peki, üniversite ek tercihleri ne zaman yapılacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarını açıklamasının ardından gözler bu kez ek yerleştirme işlemlerine çevrildi. Yaptıkları tercihler kapsamında herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen on binlerce kişi, boş kontenjanlar için tercih yapacakları tarihi bekliyor. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman?

2018 YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirmede boş kalan veya kayıt yapılmayan kontenjanlar için merkezi ek yerleştirme yapılacak. Yerleşen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacak. Ek yerleştirme tercih ücretiyse 15 TL olarak belirlendi. Ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yaptıkları tercihler geçerli olmayacak. Ek yerleştirmenin ne zaman başlayacağı ise henüz belli olmadı. Konu hakkında gelişme ya da ÖSYM’den açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üniversite ek tercihlerinin, kayıtların tamamlanmasının ardından erişime açılacağı öngörülüyor.

NE KADAR BOŞ KONTENJAN VAR?

Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Dört yıllık lisans bölümlerinde 484 bin kontenjana 395 bine yakın aday yerleşti, 89 binden kontenjan boş kaldı. Önlisansla birlikte boş kontenjan sayısı 128 bini geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!