Yeni yasama yılı resepsiyonu başladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni yasama yılı resepsiyonu başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 19:03

Başbakan Erdoğan, TBMM Tören Salonu'ndaki resepsiyonda BDP'li vekillerle ayaküstü görüştü. Görüşmede BDP'li vekiller, 'Demokratikleşme Paketi' ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

20.30:

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 2 gün önce yapılan uyuşturucu operasyonunda toplam 23 ton esrar ele geçirildiğini söyledi. Bugüne kadar yapılan en büyük miktar olduğunu da ekledi.

Ayrıca 1 yıl içinde 3 milyarlık uyuşturucu ele geçirildiğini de söyledi.

Güler, Gülsuyu olayları ile ilgili olarak, olaylar 2 grup arasında oluyor.Olayla ilgili delilleri polisler karartıyorlar diyorlar, bunlar nereden çıkıyor bilmiyorum. Polisin üzerine atmaya çalışıyorlar dedi.

Güler ayrıca olaylarla ilgili 20 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

19.58:
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül kısa süre kalarak resepsiyondan ayrıldı. Başbakan Erdoğan kısa bir süre ayaküstü BDP'li Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan ile sohbet etti. Başbakan Erdoğan 'Demokratikleşme Paketi' ile ilgili olarak BDP'li vekillere, "Bardağın boş tarafını görmeyin" dedi. Bunun üzerine BDP'li Kaplan da, "Bardağın dolu tarafını da görüyoruz ama eksik tarafını da dile getiriyoruz. Beklentilerimiz daha büyüktü. Herkes eve dönecek diye bekliyorduk" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni yasama yılı resepsiyonu başladı

19.50:

Kuvvet komutanlarının tamamının eşleriyle katıldığı resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in eşinin rahatsızlığı nedeniyle tek başına geldiği görüldü. Genelkurmay Başkanı Özel, Sivas'ta düşen düşen uçakla ilgili sorular üzerine, "Çok dinamik bir ordumuz var. Pilotlarımıza güveniyorum, her dakika her saat semalarımızda 25-30 savaş uçağımız uçuyor. Gerekli tahkikat başlatıldı. Kaza tabii ki oluyor, kara yolunda da oluyor, olmuyor mu" diye konuştu. "TSK'nın en şeffaf dönemini yaşıyoruz" diyen Orgeneral Özel, "En ufak bir durumda, gelişmede kamuoyunu bilgilendiriyoruz" dedi. Son dönemde artan sınır ihlalleri ile ilgili sorular üzerine ise Özel, "Tedbirlerimizi artırıyoruz. Çok kababalık şekilde geliyorlar, 1000-1500 kişi. Bunlar tabiki içeriden de yardım alıyorlar" yanıtını verdi.

19.35:
Culmhurbaşkanı Abdullah Gül, resepsiyona eşi Hayrünisa Gül ile birlikte geldi.


Yeni yasama yılı resepsiyonu başladı

Haberin Devamı

19.30:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan resepsiyona eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı.

Yeni yasama yılı resepsiyonu başladı

19:28:
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in uzun bir aradan sonra resepsiyona katılması dikkat çekti. Gazetecilerin, partisinin kendisine başka bir görev vermesi durumunda kabul edip etmeyeceği yönündeki soruları üzerine Gökçek, "Taş yerinde ağırdır. Allah nasip eder sayın başbakan layık görürse bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum" dedi.

19:05:
ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin eşiyle katıldığı resepsiyonda çok sayıda yabancı konuk da yer alıyor.

19:00:
Kabineden resepsiyona ilk gelen bakan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu.

BAKMADAN GEÇME!