Yeni operasyonlara karşı hukuk kurulu

Güncelleme Tarihi:

Yeni operasyonlara karşı hukuk kurulu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 00:01

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP’li belediyelere yönelik olası yeni operasyonlara karşı ‘hukuk kurulu’ oluşturma kararı aldı.

Haberin Devamı

Beş kişiden oluşacak bu kurul, hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun koordinasyonunda çalışacak. Kurul, CHP’li bir belediye başkanına yönelik açığa alma, görevden el çektirilme, dava açma, tutuklama gibi uygulamalarda hemen devreye girerek hukuki destek sağlayacak ve açılan davaları takip edecek.

PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ
MYK sonrası sonrası dün açıklama yapan Bülent Tezcan ise özetle şöyle dedi: “Ataşehir Belediye başkanımız görevden uzaklaştırıldı. Bu halkın iradesine darbedir. O operasyonlara pabuç bırakmayacağız. Dil altından Buz Rezidans’a gönderme yaparak CHP Genel Başkanı’nın üzerine geleceklerini sanıyorlarsa avuçlarını yalarlar. Sayın Genel Başkanımız bütçe görüşmelerinde ‘Benim, çocuklarımın ve dünürlerimin mal varlığını araştırın’ dedi, bu konuda önerge verdik. Şimdiden araştırmamanın gerekçesini hazırlama peşindeler. Biliyorlar ki bu yol açılırsa kendilerinin hesap veremeyeceği kirli yükler var heybelerinde. (AK Parti’nin ‘siyasi manevra’ eleştirisi) Siyasi manevramızı boşa çıkarsınlar. Niye korkuyorlar madem siyasi manevraysa? Demek ki kendileriyle ilgili korktukları bir şeyler var.

ÜÇÜNCÜ SINIF MAFYA BABASI
Türkiye’nin bir İçişleri Bakanı var, adı İçişleri Bakanı. Konuşmalarına, diline baktığınız zaman üçüncü sınıf mafya babası. Çete usulü bir dil. Kendi geçmişiyle ilgili veremediği birçok hesap var, kendisine yer bulmak ya da bulduğu yeri tahkim etmek için bu sözleri söylemek zorunda hissediyor olabilir. Onu o makama getirenlere, o makamda tutanlara söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin itibarını daha fazla ayaklar altına almayın. Bu, millete saygısızlıktır, kendinize saygısızlıktır, hükümetinize saygısızlıktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!