Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu... Prof. Dr. Åžen'den dikkat çeken uyarı

Güncelleme Tarihi:

Yeni haftada hava nasıl olacak Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... Prof. Dr. Şenden dikkat çeken uyarı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 14:33

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta için hava durumu raporunu yayınladı. Meteoroloji'nin son raporuna göre hafta ortasından itibaren sıcaklıklar yeniden artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından yeni hava durumu raporuna ilişkin mesajlar paylaştı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu ile gece saatlerinde Osmaniye çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yeni haftada hava nasıl olacak Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... Prof. Dr. Şenden dikkat çeken uyarı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, kuzey kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında, güney ve doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

METEOROLOJÄ°'DEN YENÄ° HAVA DURUMU RAPORU

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, kuzey kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında, güney ve doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceğiz, ancak önümüzdeki hafta ortasından itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Â

Yeni haftada hava nasıl olacak Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... Prof. Dr. Şenden dikkat çeken uyarı

PROF. DR. ÅžEN: SICAK HAVANIN YENÄ°SÄ° MÄ° GELÄ°YOR, TAKÄ°P EDÄ°YORUZ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yeni hava durumu raporuna ilişkin mesajlar paylaştı. Prof. Dr. Şen, "Sıcak havanın yenisi mi geliyor takip ediyoruz. Yaşlı kronik hastalar ve bebekler içinde 11-16 arası riskli dikkat edelim" ifadelerini kullandı.

İşte Prof. Dr. Şen'in mesajları...

Bugün Cumartesi Yağış yok. Sıcaklıklar Kuzeyde ortalamanın 2-3 derece altına indi. Diğer bölgelerde ortalamada Çarşamba günü ısınma var Perşembe günü yeni bir sıcak hava gelme olasılığı var. Takip edeceğiz. İstanbul bugün 28, İzmir 35, Antalya 32, Adana 35, Ankara 30, Trabzon 26 derece.

Haberin Devamı

Umarım Geçtiğimiz çarşamba günü aşırı sıcaklıkta uyarılarımızı dikkate alıp dışarı çıkmayarak "afete" dönüşmesine firsat vermemişinizdir. Bu sene meteorolojik olaylar şiddetli olacağa benziyor. El Nino etkisi ve küresel ısınmanın hızlı artması bunu afete dönüştürebilir.

"ORMANIN KENARINDAN BİLE GEÇMEYİN"

Sıcak havanın yenisi mi geliyor takip ediyoruz. Orman yangınları açısından risk devam ediyor aman dikkat ormanın kenarından bile geçmeyin. Aracınızla geçerseniz bile dışarı bir şey atmayın. Yaşlı kronik hastalar ve bebekler içinde 11-16 arası riskli dikkat edelim.

BAKMADAN GEÇME!