Yeni canavar sahiller

Güncelleme Tarihi:

Yeni canavar sahiller
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 02:35

Deniz, göl ve nehirlerdeki ölümler, bayramda duymaya alıştığımız ‘trafik canavarı’ facialarına yaklaştı. Adana, Şanlurfa, Rize, Zonguldak, Bursa, Konya, Tekirdağ ve İstanbul Şile’de 16 kişi boğuldu. Konyalı Ahmet Mert yüzme bilmediği için girmediği gölette, 3 arkadaşını kaybetti.

Haberin Devamı

Konya’nın Seydişehir ilçesi Gökçehüyük köyünde Kaan Tüfekçi (19), yaşıtları Bekir Boğa, Yunus Aydın ve Ahmet Mert gezmek için gölet yakınına gitti. 3 arkadaş serinlemek için gölete girerken Ahmet Mert yüzme bilmediği için girmedi. Tüfekçi, Aydın ve Boğa gölete girdikten kısa süre sonra gözden kayboldu. Kıyıda arkadaşlarını bekleyen Mert durumu jandarmaya bildirdi. 5 saatlik çalışmanın ardından Tüfekçi, Boğa ve Yunus Aydın’ın cesetlerine ulaşıldı.
YÜZME BİLMİYORDU
Bursa’da inşaat işçisi Ahmet Tunç (38), dün ailesiyle gittiği Gemlik’in Kumsaz Mevkii’nde yüzme bilmediği halde deniz yatağıyla açıldı. Dengesini kaybederek suya düşen Tunç, çığlıklarını duyup yardımına koşan vatandaşlar tarafından kıyıya çıkarıldı. Tunç hastanede hayatını kaybetti.
Bayram tatili için memleketi Zonguldak’a gelen Koray Kınay (30) dün arkadaşlarıyla denize girdi. Dalgaların etkisiyle kıyıdan uzaklaşan Kınay’ın çırpındığını gören arkadaşları denize atladı. Kıyıya çıkarılarak ilk müdahalesi sağlık ekiplerince yapılan Kınay’ın öldüğü belirlendi.
Rize’de Alihan Turhan (12) ve Emin Turhan (13), serinlemek için Çayeli ilçesinde plaja gitti. Denize giren iki kuzen açıldıktan sonra bir anda çırpınmaya başladı. Plajın cankurtarının yardımına koştuğu iki kuzenden Alihan Turhan, hayata döndürülemedi.
İstanbul'da 4 boğulma
İstanbul Valiliği’nden dün, farklı ilçelerde denize giren 4 kişinin boğulduğunu, 2 kişinin kaybolduğunu ve bir kişinin yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!