Yeni bir lisan öğrendiğimizde beynimizde neler oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir lisan öğrendiğimizde beynimizde neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 13:38

Yeni öğrenilen lisan ile beynimize neler oluyor? Lisan öğrenmemizin beynimizi nasıl etkiliyor? Öğrenilen lisan nasıl ve ne zaman öğrendiğimize bağlı beyinde değişiklik gösteriyor mu? işte yeni lisan öğrenince beynimizde neler oluyor sorusunun cevabı..

Haberin Devamı

Beynin belli birimleri fiziksel olarak büyüyor ve işlem kapasitesi artıyor. Buna, sol yarımküredeki Broca bölgesi de dahil. Beynin bu birimi konuşma ve dili algılama becerilerinden sorumlu. Çift lisan konuşabilen çocuklar büyüdüklerinde, her iki lisan da aynı birimde işlenecek duruma gelmiş oluyor. Ancak bir yetişkin ikinci bir lisan öğrendiğinde, anadilden sorumlu bölgenin yakınındaki başka bir birim devreye giriyor.

Bazı insanlar, yeni bir lisan öğrenmek konusunda diğerlerinden daha iyiler. Çabuk öğrenebilenlerin beyninde hipokampus ve Broca bölgesinde değişim gerçekleşmekte. Bu değişim, yavaş öğrenenlerde motor korteks biriminde oluşuyor. Sonuç olarak genelleyecek olursak, yeni bir lisan öğrendiğimiz zaman beyin fonksiyonları gelişiyor, hafıza güçleniyor, yaratıcı ve esnek düşünebilme yetimizde artış oluyor.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!