YDT sınavı yarın saat kaçta yapılacak? YDT kaç dakika sürecek?

Güncelleme Tarihi:

YDT sınavı yarın saat kaçta yapılacak YDT kaç dakika sürecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2019 22:56

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, üniversiteye geçiş için düzenlenen YKS'nin ilk oturumu olan TYT tamamlandı. Sınavın ikinci aşaması olan AYT ve YDT 16 Haziran Pazar günü (yarın) düzenlenecek. Sınavlara girecek olan öğrenciler, kendi alanları ile ilgili sorulara yanıt arayacak. Peki, YDT sınavı yarın saat kaçta yapılacak? YDT kaç dakika sürecek? İşte, o konu ile ilgili detaylar.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından bu yıl ikinci kez uygulanan ve yaklaşık 2.5 milyon adayın katılım sağladığı TYT, bugün saat 10.15'te başladı ve öğrencilere toplamda 135 dakika süre verildi. Sınava katılan adaylar, Türkçe ve matematik testlerinde zorlandıklarını paylaştı. İlk oturumun ardından gözler YKS'nin ikinci ve üçüncü oturumu olan AYT-YDT'ye çevildi. Peki, Yabancı Dil Testi (YDT) yarın saat kaçta yapılacak? İşte, 2019-YDT ile ilgili detaylar.

YDT YARIN SAAT KAÇTA VE SINAV KAÇ DAKİKA?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) üçüncü oturumu olan YDT 16 Haziran Pazar günü saat 15.45'te uygulanacak. YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir. Sınavda adaylara 120 dakika süre verilecektir.

Haberin Devamı

SINAVDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adaylar, sınav salonuna sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklardır. Yerine oturan aday Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya pasaportunun aslını (Mavi Kart, KKTC Kimlik Kartı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Geçici Kimlik Belgesi” de geçerlidir.) sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların kimlik kontrollerini yapacak ve Sınava Giriş Belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak; üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları (Her aday, sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu, kendisine ait cevap kâğıdını kullanmak zorundadır. Başka bir adaya ait cevap kâğıdını kullanan adayın sınavı geçersiz sayılır.) ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Adaylar, kendilerine verilen soru kitapçıklarında yer alan sayfaların baskısını hızlıca kontrol ettikten sonra, kitapçığın kapağı üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, salon no. ile sıra no. bilgilerini dolduracak ve soru kitapçık numarasını cevap kâğıdındaki “Soru Kitapçık Numarası’’ alanına yazıp kodlayacaklardır. Bu işlemin doğru ve eksiksiz olarak yapıldığı, hem soru
kitapçığının hem de cevap kâğıdının ilgili alanında yine aday tarafından onaylanacaktır. Cevap kâğıdı üzerine soru kitapçığı numarasının doğru ve eksiksiz kodlanmasından sınav görevlileri değil adayın kendisi sorumludur. Daha sonra salon görevlileri, adayın soru kitapçığı üzerinde yer alan soru kitapçığı karekod etiketini, salon aday yoklama listesinde bu kitapçığı kullanan adayın adının yer aldığı bölüme yapıştıracaklardır.

Haberin Devamı

Sınava giren adayların, kendilerine verilen soru kitapçıkları ve cevap kâğıtlarını kontrol edip kendi durumlarına ve Sınava Giriş Belgelerindeki bilgilere uygun sınav evrakı olduğundan emin olmaları aksi takdirde salon başkanını bilgilendirmeleri zorunludur. Gerekli incelemeyi yapmadan soru kitapçığını ve cevap kâğıdını kabul ederek sınava devam eden adayların, sınav evrakının yanlışlığından oluşacak sorunların tüm sorumluluğu kendilerine aittir.
Salonda sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların;

 TYT’de sınav süresinin ilk 100 dakikası,
 AYT’de sınav süresinin ilk 135 dakikası,
 YDT’de sınav süresinin ilk 90 dakikası
tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.

 

BAKMADAN GEÇME!