YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sınav sonuç açıklama tarihi

Güncelleme Tarihi:

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak YDS sınav sonuç açıklama tarihi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 09:44

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 1 Nisan Pazar günü yapılan 2018 YDS ilkbahar dönemi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınava katılan kişiler tarafından merak ediliyor. Adaylar, 2 hafta önce yapılan sınava ait sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde, YDS sorularının bir kısmının yayınlanmasıyla birlikte adayların gözü şimdi ÖSYM'den gelecek olan sonuç açıklama haberinde. Peki, YDS 2018 sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sınav sonuçları ne zaman belli olur?

Haberin Devamı

Memuriyette dil tazminatı alacak kişiler ve KPSS A grubu kadrolarına yerleşmek için gerekli puanı almak için yapılan bir sınav olan YDS'nin sonuçlarının açıklanması için geri sayım devam ediyor. Sınava katılım sağlayan vatandaşlar büyük bir merakla sonuçların ÖSYM tarafından hangi tarihte açıklanacağını araştırıyor. İşte, ilkbahar dönemi Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (YDS) sonuç açıklama tarihi hakkında merak edilen detaylar...

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDS sınav sonuçları hakkında adayların meraklı bekleyişi sürüyor. 1 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleştirilen YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından açıklandı. 2018 sınav takvimine göre İlkbahar Dönemi sınav sonuçları 26 Nisan Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Haberin Devamı

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor. Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

BAKMADAN GEÇME!