Yassıada çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Yassıada çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 22:02

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, İstanbul milletvekilleri, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililerden oluşan 220 kişilik bir grupla Yassıada’ya denizden çıkarma yaptı.

Haberin Devamı

CHP’li grubu, Yassıada açıklarında deniz polisi teknesinde karşılayan Adalar İlçe Emniyet Müdürü, can güvenliği nedeniyle inşaat alanına girilmesine izin verilmeyeceğini ve belli sayıda kişinin adaya inebileceğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İl Başkanı Cemal Canpolat ise “Seyahat özgürlüğümüzü kimse kısıtlayamaz” diyerek, adaya ineceklerini belirtti.

Teknenin burun kısmında bulunan Engin Altay, teknenin kaptanına adayı işaret edip, “Kaptan adaya çıkıyoruz” diye talimat verdi. Teknenin adaya yanaşmasının ardından, ellerinde pankart ve dövizler bulunan grubun tamamı adaya inerken, güvenlik güçlerinin herhangi bir müdahalesi olmadı. Grubun, Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı spor salonunun önüne kadar yürümesine izin verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hayata geçirilip, 20 Mayıs 2015’te inşaatına başlanan ve 10 Eylül 2016’da bitirilmesi planlanan Yassıada Özgürlük ve Demokrasi Adası projesi kapsamında otel, müze ve konferans salonu yapımını protesto eden grup, eylemin ardından, sloganlar atarak, tekneye geri döndü.

Bu arada Maltepe ve Kabataş’da iniş esnasında tekneden inenlerin fotoğraflarının çekildiği gözlenirken, partililer fotoğraflarının çekilmesine tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!