Yalan ve kin tarihi

Güncelleme Tarihi:

Yalan ve kin tarihi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 21:53

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “Osmanlı’dan sonra, Türkiye’de maalesef bir zulüm tarihi oldu. Bunun adını açık koymak lazım” sözlerine CHP’den sert tepki geldi. CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, Kurtulmuş’un sözlerini “aymazlık ve tarihe hakaret” olarak değerlendirirken, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da “Tamamen Cumhuriyet’e kin üzerine kurulu bir tarih inşa etmeye çalışıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş’un sözlerine CHP’den gelen tepkiler şöyle:

TESADÜF DEĞİL

Kamil Oktay Sındır (CHP Genel Sekreteri): Son zamanlar daha çok duymaya başladığımız bu açıklamalar tesadüf değil. Türkiye’de son yıllarda özellikle laik demokratik hukuk devletinin yerini Osmanlı döneminin idari şeklinin alması gibi bir çaba var. Karanlık bir zihniyetin dışa vurumu ile karşı karşıyayız. Bu sözler, 14 yıllık AKP iktidarında, bu güne kadar takiyeyle gizlenmeye çalışılan bu sürecin, hangi hedefe doğru götürülmek istendiğinin ifadesidir. Aynı zamanda bir millet olabilmenin, ulus olabilmenin yerini yeniden ümmet toplumuna dönüştürme anlayışının ürünüdür bu sözler. Borç batağı altında girmiş, yabancılara tamamen teslim olmuş, paylaşılmış bir Osmanlı döneminin ardından aydınlanmacı, ülkeyi çağdaş bir uygarlık düzeyine götürme anlayışıyla kurulan Cumhuriyet üzerine söylenen bu sözler aymazlıktır. Cumhuriyet rejiminin, zulüm kelimesi ile ifade edilmesi kendi geçmişine hakarettir.

Haberin Devamı

HERKES ALTINDA KALIR

Veli Ağbaba (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Son günlerde Laik Cumhuriyet’i hedef alan bu tür açıklamalar sıkça yapılmaya başlandı. Bunların zihinlerindeki dinle yaşamak değil, laik demokratik Cumhuriyettir, Cumhuriyet’in kuruluş değerleridir. Tamamen Cumhuriyet’e kin üzerine kurulu bir tarih inşa etmeye çalışıyorlar. Unutulmamalıdır ki bizi Ortadoğu bataklığındaki diğer ülkelerden ayıran şey laik, demokratik özelliğimizdir. Türkiye’nin önünde iki seçenek vardır; ya mezhep savaşlarından dolayı insanların birbirini öldürdüğü Ortadoğu ülkesi olmak ya da laik demokratik bir ülke olarak kalmak. Bunların yüzü doğuya çevrilmiş, Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalışmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki Türkiye’de laik değerler yıkılırsa herkes altında kalır.

YALANDAN VAZGEÇMEDİLER

Muharrem İnce (CHP Yalova Milletvekili): Sadece Cumhuriyet’e, devrimlere olan kin ve düşmanlığını ortaya koymuş değil, bu kadar rahat yalan söylemekle, kin ve nefret kusmakla, İslam’a, İslam’ın ahlak anlayışına da savaş açanlardan biri olduğunu göstermiştir. Eğer tarihimizde bir zulümden bahsedilecekse, bu kafaların kendilerinin zulmünden bahsedilebilir. Cumhuriyet döneminde camilerin ahır yapıldığı yalanına binlerce kez belgesiyle cevap verildi.Ama bu yalana sarılmaktan asla vazgeçmediler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!