Vicdansızlar! Depremde ölen Şeyma’nın yakınlarını arayıp dolandırmak istediler

Güncelleme Tarihi:

Vicdansızlar Depremde ölen Şeyma’nın yakınlarını arayıp dolandırmak istediler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2023 07:00

Deprem felaketinde hayatını kaybeden öğretmen Şeyma İyiol’un ailesine telefonla ulaşan kişiler, kızlarının borcu olduğunu, icra işlemi başlatacaklarını söyledi. Şeyma’nın avukat ablası Ceylan İyiol, depremde yakınını kaybeden birçok kişinin böyle dolandırıldığını öğrenince suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

HATAY İskenderun’da rehber öğretmenlik yapan Şeyma İyiol’un (27) oturduğu bina da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıldı. Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden İyiol’un cenazesi, 2 gün sonra çıkartılarak memleketi Denizli’ye getirilip toprağa verildi. Şeyma’nın babası Hayati İyiol (60) evladının acısını yaşarken 3 Nisan’da gelen telefonla şaşkınlık yaşadı. Kendisini avukat olarak tanıtan bir kişi, kızının alışveriş nedeniyle borcu olduğunu, ödemediği için de icra işlemi başlatacaklarını söyledi. Baba İyiol da büyük kızının avukat olduğunu belirtip konuyu Ceylan İyiol’a (32) anlatmalarını istedi. Telefondaki kişi, bu kez Ceylan İyiol’u arayıp Şeyma’nın kredi kartıyla toplamda 16 bin 528 TL’lik alışveriş yaptığını, şubat ve mart taksitlerini ödemediği için icra işlemi başlatılacağını belirtti.

AVUKAT ABLA FOYALARINI ORTAYA ÇIKARDI

Ceylan İyiol, kendisini alışveriş yapılan şirketin avukatı olarak tanıtan kişiden şirket yetkilisinin telefonunu istedi. Kendisini telefonda şirket yetkilisi olarak tanıtan kişi de Şeyma İyiol’un bir bilişim firmasının yapay zekâ ürünleri ile ekran kartı aldığı söyleyip bunların 3 Aralık’ta okula teslim edildiğini belirtti. Telefon görüşmelerinin ardından araştırma yapan avukat İyiol, söz konusu şirketin adının kullanılıp dolandırıcılık yapıldığını tespit etti. Avukat İyiol, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Vicdansızlar Depremde ölen Şeyma’nın yakınlarını arayıp dolandırmak istediler

İNSANLARIN ACILARINDAN BESLENİYORLAR

Depremde hayatını kaybeden kişilerin bilgilerinin kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını belirten avukat Ceylan İyiol, şöyle konuştu:

“Depremde hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına ulaşıp borcu olduğunu söylüyorlar. Telefonlara, borcu olduğuna dair ‘mail order’ belgesi de gönderiyorlar. Hatta taksit dökümü bile hazırlamışlar. Benim yaptığım araştırmada ürün alınmamış, bankaya bile gittim, alışveriş yapıldığına dair hesap hareketi bile yok. Bu dolandırıcılar, çok iyi hazırlanmışlar. Depremde ölenlerin bilgilerini internet sitelerinden buluyorlar. Nerede defnedildiklerini bile söylüyorlar. Depremde yakınına ulaşmak isteyen herkes kimlik bilgilerini, adreslerini, görevlerini sosyal medyadan paylaştı. İnsanların acılarından beslenmeye çalışan bu kişiler, vicdanları zedeliyor. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Bu tür dolandırıcılara kanmasınlar, iyice araştırsınlar. Doğrudan ödeme yapmasınlar, hesap hareketlerini kontrol etsinler.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!