Vera Drake festivale geliyor

Güncelleme Tarihi:

Vera Drake festivale geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2005 13:26

Bu yıl en iyi yönetmen, senaryo ve kadın oyuncu dallarında Oscar'a aday gösterilen Vera Drake, 24. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında seyirciyle buluşacak. Mike Leigh'in yönettiği film İngiltere'ninen saygın sinema ödülü olan BAFTA'da da (Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi) çok sayıda ödül kazandı. Vera Drake, keskin gözlemler ve zengin diyaloglarla dolu, toplumsal tarihle feminist bir cadı avını bir araya getiren, usta işi bir eser.

Haberin Devamı

Başrol oyuncusu Imelda Staunton'un da En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar’ı kazanmaya en yakın aday olarak görüldüğü Vera Drake’i İstanbullu sinemaseverler  ilk kez 2 Nisan’da başlayacak olan 24. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Galalar bölümü kapsamında Emek Sineması’nda izleyecek.

Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödüllü Vera Drake’in başrol oyuncusu  Imelda Staunton, 2004 yılında Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği, New York Film Eleştirmenleri Birliği, Avrupa Film Ödülleri’nin ardından Venedik Film Festivali olmak üzere tam dört büyük yarışmada “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi.

Çoğu filminde olduğu gibi Mike Leigh, Vera Drake'te de ev halinde süregelen birtakım törensel alışkanlıkları, aile yaşamının örseleyici gerçekliğini artan duygusal gerilim öğeleri olarak kullanmaya devam ediyor. Eve girince yün mantosunu çıkartıp her ev kadını gibi çiçekli önlüğünü giyen "altın kalpli" Vera, gizli gizli ve para almadan, "başı derde giren" kadınlara kürtaj yapıyor. Yıl 1950 ve İngiliz Kürtaj Yasası'nın çıkmasına daha on yedi yıl var. Temizlikçi Vera, bu yasadışı işini "başka kimse yapmayacağı için" yapıyor.    
                       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!