Ver parayı al tetikçiyi

Güncelleme Tarihi:

Ver parayı al tetikçiyi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 00:00

4 ilde düzenlenen operasyonlarla yakalanan el bombalı çetenin, ticari anlaşmazlık sonrası kendilerini bulan bazı kişilerden para alıp, cinayet işlemek üzere tetikçi ayarladıkları saptandı.

İZMİR polisinin 2 ayrı cinayetin dışında, fidye isteme, adam yaralama, rüşvet verme, otomobil kurşunlama, darp, dolandırıcılık gibi çok sayıda suça karıştıkları iddiasıyla gözaltına aldığı 25 kişinin sorgusu sürüyor. İzmir, Manisa, Mersin ve Edirne’de düzenlenen operasyonlarda zanlıların ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat, el bombası gibi onlarca suç aleti ele geçirildi.

Yakarak öldürdüler

Zanlılar arasında Buca Kapalı Cezaevi’nin ikinci müdürü olarak görev yaparken Ağrı’ya tayini çıkan K.Y., Manisa’da görevli 2 polis memuru, avukat, emekli asker ve adliye personelinin de bulunduğu belirlenmişti. Araştırmada, zanlıların, 2006 yılında, bir ay arayla, Buca’da Fırat Tırpan ile Bornova’da Süleyman Aslan’ın yakılarak öldürülüp cesedinin dere yatağına atılmasını gerçekleştirdikleri kaydedildi. Çete üyelerinin, ticari anlaşmazlık sonrası kendilerini bulan bazı kişilerden para alıp, cinayet işlemek üzere tetikçi ayarladıkları saptandı.

Bilgiler adliye kátibinden

Suç örgütünün İzmir Adliyesi’nde görev yapan katip üyesinin özellikle gizlilik kararı bulunan dosyalardaki arama kararı, telefon dinleme, gözaltı gibi işlemleri para karşılığı çeteye sızdırdığı ileri sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!