Venedik'te ilk ödül Kubrick'in

Güncelleme Tarihi:

Venedikte ilk ödül Kubrickin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl beklenildiği kadar heyecanlı geçmeyen Venedik Film Festivali'nde artık son günler yaşanıyor. Festivalin büyük ödülü Altın Aslan'ın yanısıra diğer ödülleri kazananlar yarın belli olacak.

Festivaldeki tek Türk filmi Masumiyet ise bugün gösteriliyor. Filmin yöetmeni Zeki Demirkubuz filmle ilgili bir de basın toplantısı düzenleyecek.

Star sistemine karşı savaş açan Venedik'in yeni festival yönetim kurulu, şimdilik, yarışma bölümünde yeralan eserlerden son derece memnun. İtalya adına yarışan Paolo Virzi'nin Ovosodo adlı filmi beğeni topladı. Alan Rickman'ın İngiltere adına yarışan ve başrollerini Emma Thompson ile annesinin paylaştığı The Winter Guest de favoriler arasında.

Cannes'da Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi tarafından sansür edilen yönetmen Zhang Yimou'nun Keep Cool adlı yapıtı Venedik'te özgürlüğüne kavuştu ama eleştirmenlerce pek beğenilmedi. Yarışmalı bölüm, Jim Mc Bride'ın bugün gösterilecek olan The Informant'ı ile sona erecek.

Venedik Film Festivali'nin iki dev yıldızı arka arkaya kanallarda gövde gösterisi yaptılar. Air Force One'da ABD Başkanı'nı oynayan Harrison Ford, Başkanlık uçağını teröristlerin elinden nasıl kurtardığını ve bu rol için 20 milyon dolar aldığını itiraf ederken, Sylvester Stallone'de Copland filminde başrolü Robet De Niro ile paşlaştığını belirtti.

Yarınki törende Özel Altın Aslan Ödülü'ne değer görülen Stanley Kubrick'in ödülünü ünlü yıldız Nicole Kidman alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!