Venedik'te en çok bu filmler konuÅŸuluyor

Güncelleme Tarihi:

Venedikte en çok bu filmler konuşuluyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 09, 2005 13:34

62'nci Venedik Film Festivali artık yavaş yavaş sona yaklaşıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 20 filmin yer aldığı Uluslararası Yarışma bölümünde de heyecan dorukta. Büyük ödül Altın Aslan için kelimenin tam anlamıyla kıyasıyla bir mücadele yaşanıyor. Gerek festivalin tüm bölümleri arasında gerekse yarışmalı bölümde bazı filmler rakiplerini çoktan geride bıraktı bile. En azından eleştirmen ve seyircilerin gözünde.
  Venedik Film Festivali'nden görüntüler

Haberin Devamı

Ä°ÅŸte Venedik'te en çok konuÅŸulan filmler:Â

YARIŞMALI BÖLÜM

"Good Night And Good Luck": George Clooney'in yönetmenliğini üstlendiği bu siyah -beyaz film Mc Carthy dönemindeki "cadı avı" dönemine götürüyor seyirciyi. McCarthy'ye kafa tutan gazeteci Edward R. Murrow'un öyküsünü anlatan filmin başrol oyuncusu David Strathairn de erkek oyuncu ödülü için adı geçenlerden biri.

"Brokeback Mountain": Usta yönetmen Ang Lee, seyirciyi 1960'ların Teksas'ına götürüyor bu filmde. E. Annie Proulx'un kısa öyküsünden uyarlanan film birbirine aşık olan iki kovboyun öyküsü üzerine kurulu. Jake Gyllenhaal ile filmin başrolünü paylaşan Heath Ledger'ın performansı ise hem seyirciden hem eleştirmenlerden övgü aldı.

"Sympathy for Lady Vengeance": Bu sezon Oldboy ve Üç Sıradışı adlı filmlerini izlediğimiz Güney Koreli yönetmen Park Chan-wook'un imzasını taşıyan film Altın Aslan'ın güçlü adaylarından biri olarak gösteriliyor Filmin başrol oyuncularından Lee Young-ae de performansıyla gözdoldurdu.

Haberin Devamı

"The Brothers Grimm": Terry Gilliam'ın imzasını taşıyan film, Matt Damon, Heath Ledger ve Monica Bellucci'yi biraraya getiren kadrosunun yanısıra peri masallarını andıran konusuyla da dikkat çekiyor.

"Romance & Cigarettes": Yönetmen John Turturro'nun bu sıradışı müzikali James Gandolfini, Susan Sarandon ve Kate Winslet'li kadrosuyla yılın en iyi filmlerinden biri olmaya aday.

YARIŞMA DIŞI BÖLÜM

"Corpse Bride": Pek çok kişi eğer yarışmalı bölümde gösterilseydi Tim Burton'ın bu etkileyici ve dokunaklı animasyon filminin Altın Aslan'ı alabileceği görüşünde.

"Everything is Illuminated": Aktör Liev Schreiber'ın ilk yönetmenlik denemesi olan film, İkinci Dünya Savaşı sırasında büyükbabasının hayatını kurtaran yaşlı bir kadını bulmak için  Ukrayna'ya seyahat eden bir Amerikan Yahudisinin öyküsünü anlatıyor. Filmin kozu ise genç aktör Elijah Wood.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!