Venedik'te büyük buluÅŸma

Güncelleme Tarihi:

Venedikte büyük buluşma
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 27, 2002 10:00

Venedik, sinema dünyasının büyük buluşmasına hazırlanıyor. Bu yıl 59'uncu kez düzenlenecek olan festival 29 Ağustos'ta, Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun yaşam öyküsünü anlatan "Frida" ile açılıyor. 8 Eylül'e kadar sürecek olan festivalde Türk sineması temsil edilmiyor. Ancak Türk yönetmen Yeşim Ustaoğlu uluslararası yarışma jürisinde görev yapacak.

Haberin Devamı

59'uncu Uluslararası Venedik Film Festivali'nin programında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 143 film yeralıyor. Yarışmalı bölümde 21 film büyük ödül Altın Aslan için mücadele edecek. Bunlar arasında açılış filmi "Frida" da var.

Sanat anlayışının yanısıra sıradışı yaşam öyküsüyle de sanat tarihinin unutulmazlarından biri olan ressam Frida Kahlo'yu konu alan "Frida"nın yönetmeni Julie Taymor. Filmde Kahlo'yu Salma Hayek canlandırıyor. Kocası Diego Rivera rolünde ise Antonio Banderas var. Edward Norton, Ashley Judd, Geoffrey Rush filmin diğer oyuncuları.

Billy Elliot adlı filmiyle büyük çıkış yapan Stephen Daldry'ın yönettiği "The Hours" da yarışmalı bölümün iddialı filmlerinden. Bir Virginia Woolf uyarlaması olan filmde Julianne Moore, Nicole Kidman ve Meryl Streep rol alıyor.

Haberin Devamı

Sam Mendes'in Tom Hanks, Paul Newman ve Jude Law'ı biraraya getiren "The Road to Perdition", Peter Mullan'ın "Magdalene Sisters" ve Stephen Frears'ın "Dirty Pretty Things"i de yarışmada yeralıyor. Bu bölümde Güney Kore, İtalya Rusya ve Japonya'an gelen yapımlar da Altın Aslan için mücadele edecek.

LOREN'İ OĞLU YÖNETTİ

Venedik Film Festivali'nin bu yılki ağır toplarından biri de Sophia Loren. Sanatçı hem oÄŸlu Eduardo Ponti'nin yönetiminde oynadığı "Between Strangers" adlı filmle beyazperdede hem de Venedik sokaklarında boy gösterecek.Â

Festival kapsamında 5 Eylül'de efsanevi İtalyan sinemacı Michelangelo Antonioni için de özel bir gala gecesi düzenlenecek.

59'uncu Venedik Film Festivali'nde büyük ödül Altın Aslan için yarışacak filmler şunlar:

* Bear's Kiss (Sergei Bodrov)

* Führer Ex (Winfried Böengel)

* The Best of Times(Chang Tso-Chi)

* Un monde presque paisible (Michel Deville)

* Nackt (Doris Dörrie)

* Dirty Pretty Things (Stephen Frears)

* La forza del passato (Piergiorgio Gay)

* Nha Fala (Flora Gomes)

* Far From Heaven (Todd Haynes)

* The Tracker (Rolf de Heer)

* Julie Walking Home (Agnieszka Holland)

* Dolls (Takeshi Kitano)

* Dom Durakov  (Andrei Konchalovsky)

* L'homme du train (Patrice Leconte)

Haberin Devamı

* Oasis (Lee Chang-Dong)

* Au plus près du paradis (Tonie Marshall)

* Road to Perdition Sam Mendes)

* The Magdalene Sisters (Peter Mullan)

* Un viaggio chiamato amore (Michele Placido)

* Frida (Julie Taymor)

* Velocità massima (Daniele Vicari)


59'uncu Venedik Film Festivali'nin resmi sitesiÂhttp://194.185.28.38/gb/cinema/59mostra/index.cfm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!