Venedik Film Festivali sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Venedik Film Festivali sona erdi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 08, 2002 22:33

59. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan'ı, Vatikan'ı rahatsız eden Peter Mullan'ın ''The Magdalene Sisters'' adlı film kazandı.

Haberin Devamı

''The Magdalene Sisters''ın, Ä°rlanda'da yaÅŸayan iki rahibenin tecavüze uÄŸradıktan sonra yaÅŸamlarını konu almasının, Vatikan'daki bazı kesimleri rahatsız ettiÄŸi söyleniyordu.Â

Festivalde En Ä°yi Erkek Oyuncu dalında Altın Aslan'ı ''Un Viaggio Chiamato Amore'' adlı filmdeki rolüyle Ä°talyan aktör Stefano Accorsi aldı. Accorsi, Ferzan Özpetek'in son filmi Cahil Periler'de de baÅŸrol oynamıştı.Â

Todd Haynes'in ''Far From Heaven'' filmindeki rolüyle Juliana Moore'un En İyi Kadın Oyuncu seçildiği festivalde, Jüri Özel Ödülü yönetmen Shinya Tsukamoto'nun ''A Snake of June'' adlı filmine, San Marco Ödülü ise Tian Zhuangzhuang'ın ''Springtime in a Small Town'' adlı filmine verildi.

Başkanlığını Çinli aktris Gong Li'nin üstlendiği festivalin jüri üyeleri arasında Türk yönetmen Yeşim Ustaoğlu, Fransız yönetmen ve senarist Jacques Audiard, İtalyan aktris Francesca Neri, Alman yapımcıUlrich Felsberg, Macar görüntü yönetmeni Laslo Kovaç ve Rus ozan Evgeni Evtusenko yer aldı. 

Haberin Devamı

Festivalde ayrıca, En İyi Yönetmen Ödülü'ne ''Oasis'' filmiyle LeeChangdong (Çin), Jüri Büyük Ödülü'ne Andrej Konchalovsij'in ''La Maison de Fous'' adlı filmi, Mastroianni Ödülü'ne Oasis'deki rolüyle Moon So-ri, En İyi Kısa Metrajlı filmde Gümüş Aslan Ödülü'ne İrina Efteeva'nın ''Clown'' adlı filmi ve Avrupa'daki En İyi Kısa Metraj Ödülü'ne de Szofia Peterffy'in ''Lover of Pirates'' filmi layık görüldü.

Venedik'de 143 filmin gösterildiği festivalin bu yılki ünlüleri Sofia Loren, Gwyneth Paltrow, Salma Hayek, Tom Hanks, Harrison Ford, modacı Valentino ve Giorgio Armani oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!