Veda değil şarkıda bir es

Güncelleme Tarihi:

Veda değil şarkıda bir es
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 00:23

Başbakan Tayyip Erdoğan, son kez genel başkan adayı olarak katıldığı AK Parti 4’üncü Olağan Kongresi’nde duygulu bir konuşma yaptı. Son adaylığının, “Bir veda değil bestede bir es” olduğunu belirten Erdoğan, “2023’ün üzerine 2071” hedefini de koydu. Konuşmasına Sezai Karakoç’un, “Ey Sevgili” şiiriyle başlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Yeni hedef 2071

“2023 hedefinden sonra inşallah, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da bu kuruluşun 1000’inci yılı olacak, hedef 2071 gençler. Rabbim lütfederse bizler 2023’ü, inşallah sizler de 2071’i inşa edeceksiniz.

Yüzde 1’in borcu

10 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık, hiçbir baskının arkasında, yanında, tarafında olmadık. Tam tersine, herkesin hayat tarzına her zaman saygı duyduk, her zaman garanti altına aldık. Biz imtiyazlara dokunurken, imtiyazlarla en güçlü şekilde mücadele ederken, seçme özgürlüğünü olabildiğince genişleten bir parti olduk. Yüzde 99’la bile iktidar olsak, yüzde 1’in hakkını, hukukunu, tercihlerini korumak, bizim boynumuzun borcu olarak kalacaktır.

Haberin Devamı

Terörün piyasası

Türkiye’de terörün siyaset alınıp siyaset satılan, kan alınıp kan satılan, can alınıp can satılan bir piyasası oluşmuş. Terör maalesef sadece dışarıdan, Türkiye düşmanı çevrelerden değil kimse kusura bakmasın işte bu kanlı piyasada rant sağlayan, içerideki çevrelerden de destek alıyor.

Darbeler kapandı

AK Parti’yle bu ülkede darbeler dönemi kapanmıştır. Herkes bilsin: Demokrasiye müdahale eden ya da etme girişiminde bulunan herkes er ya da geç milletin mahkemelerine çıkacak ve orada millete hesabını verecektir.

Veda değil mola

AK Parti’yi kurarken milletimize, öncekiler gibi koltuğa yapışıp kalanlardan olmayacağımızı söyledik. Bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu bir veda değil bir estir, bir duraktır, bitmeyen şarkıların notaları arasında bir moladır. Bizim molamız dahi millet içindir. Vereceğimiz bu molada her ne şekilde olursa olsun yine milletimizin hizmetinde olacağız. Partim bana, 3 dönemini dolduran arkadaşlarıma hangi görevi verirse bir dava şuuru içinde onu yerine getireceğim, yerine getireceğiz.

Haberin Devamı

Helallik istiyorum

Tüm teşkilatımdan helallik istiyorum. Bu hareket içinde üzdüğüm, kırdığım, zülfü yaresine dokunduğum kardeşlerim varsa haklarını lütfen bana helal etsinler. Hakkımı helal ediyorum.”

İslamofobi suçtur

Başbakan Erdoğan, İslamofobi’nin bir insanlık suçu olduğunu söyleyerek Hz. Muhammed’e hakaretinin düşünce özgürlüğü ile açıklanamayacağını söyledi. Almanya’nın başörtülü kızlara karşı takınan tavrı eleştiren Erdoğan, Başbakan Angela Merkel’e seslenerek bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade etti. Suriye’de iktidar tarafından 30 bin Suriyelinin öldürüldüğünü söyleyen Erdoğan, Çin’e, İran’a ve Rusya’ya seslenerek; “Bu zalim iktidarların yanında olanları tarih affetmeyecektir” dedi.

Haberin Devamı

CHP'ye: Evet diyorsanız oturup konuşacağız

Başbakan Erdoğan: “Anamuhalefete sesleniyorum: Biz hazırız. Evet, diyorsanız oturup konuşacağız. Milleti aldatmaya hakkınız hakkımız yok. Yapılabilecek bir şey de var eğer yapmıyorsak biz bunun hesabını hemen veririz. Biz hesaptan kaçınan bir iktidar değiliz. Eğer samimiyseniz adımı beraber atalım diyorum. Tüm milletim buna şahit olsun diyorum. İşte bugünden itibaren biz yeni bir sayfa açmak o sayfayı da Kürt kardeşlerimle birlikte doldurmak, o temiz sayfayı şiddetten koruyup, barışın kardeşliğin sayfası yapmak istiyoruz. Biz Kürt kardeşlerime karşı yüzlerce adım attık. Bu yeni dönemde Kürt kardeşlerimizin bizlere karşı bir adım atmasını bekliyoruz. Kürt kardeşlerimin ‘Yeter artık’ diyerek teröre karşı cesaretle seslerini yükseltmelerini bekliyoruz. Yeniden Kürt kardeşlerimizle birlikte yol haritasını çizmek bu ülkede kardeşliği yüceltmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Hürriyet Dünyası kongrede

Veda değil şarkıda bir es

ANKARA’daki AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’ni Hürriyet Dünyası dev bir kadroyla izledi. Üst sıra soldan sağa: Yayın Direktörü Fatih Çekirge, Temsilci Yardımcısı Uğur Ergan, Mobil-Web Koordinatörü Bülent Mumay, Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Meclis Büro Şefi Nuray Babacan. Alt sıra soldan sağa: Muhabirler Ümit Çetin, Aysel Alp, Zeynep Gürcanlı ve Selçuk Şenyüz.

Terzi arması

Başbakanlık yetkilileri, Başbakan Erdoğan’ın gömleğindeki merak uyandıran sembolün, kurşun geçirmez bir gömlek ya da güvenlikle ilgili olmadığını belirterek, kendi özel terzisinin kullandığı bir arma olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

Belediye başkanı adayları

AK Parti’nin dünkü kongresinde kabul edilen bir önergeyle, 3 dönem yasağı yumuşatıldı. Tüzük değişikliğiyle 3 dönem milletvekilliği yapanlar, belediye başkan adayı olabilecek. Erdoğan’ın Binali Yıldırım’ı İzmir, Nihat Ergün’ü Kocaeli, Faruk Çelik’i Şanlıurfa ve Taner Yıldız’ı da Kayseri belediye başkanlığı için düşündüğü, yapılan yorumlar arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!