Varto'da sokağa çıkma yasağı

Güncelleme Tarihi:

Vartoda sokağa çıkma yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 00:49

Muş Valiliği, Varto ilçesinde dün saat 08.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün 05.00 itibariyle kaldırılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

MUŞ'un Varto İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin ilçede birçok yere patlayıcı yerleştirmesi üzerine, pazar günü saat 08.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı konuldu. Yasağın pazartesi günü 05.00'te kaldırılacağı öğrenildi.


Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin bu patlayıcıları imha çalışması sırasında vatandaşların zarar görmemesi için konulduğu belirtilen sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar sürecek.



Haberin Devamı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçe merkezinde PKK'lı teröristlerin bir çok yere patlayıcılarla tuzaklama yaptığını, bunların imhası sırasında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince sokağa çıkma yasağı konulduğunu söyledi.

Varto'da sokağa çıkma yasağı, tuzaklanan patlayıcıların imha edilip halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının ardından yapılacak ikinci bir duyuruya kaldırılacak.

YASAK PAZARTESİ GÜNÜ 05.00'TE KALKACAK

Muş Valiliği, Varto ilçesinde dün saat 08.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün 05.00 itibariyle kaldırılacağını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Varto ilçe merkezinde terör örgütü PKK mensupları tarafından cadde ve sokaklara çok sayıda mayın, tuzaklama ve patlayıcı konulduğu anımsatıldı.
Söz konusu patlayıcıların ve mayınların imhası esnasında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve zarar görmemesi, ayrıca asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için dün saat 08:30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"PKK terör örgütü mensuplarınca Varto şehir merkezindeki mayın, tuzak ve bombaların imha edilerek cadde ve sokakların temizlenmesi, asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesinin ardından 17 Ağustos saat 05.00 itibari ile sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır."

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA HENDEK KAZILMIŞ

Varto'da bu sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, PKK'lı teröristlerin dün gece Özel İdare'ye ait iş makinelerini gasp ederek bazı mahallelerde hendek kazdıkları, bir köprüyü tahrip ettikleri belirtildi. Ellerinde uzun namlulu silah ve roketatarlarla sokaklarda dolaşan yüzleri maskeli teröristlerin çeşitli yerlere tuzakladıkları çok sayıda patlayıcıyı imha çalışması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, yer yer silah sesleri duyuldu.

BELEDİYE BAŞKANI ANLATIYOR

Varto Belediye Eşbaşkanı DBP'li Sabite Ekinci, ilçe merkezinde bir çok hendek kazıldığını, ilçeye takviye güvenlik güçlerinin geldiğini söyledi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğünü belirten Başkan Ekinci, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Varto'da hayat felç olmuş durumda. Kimse tedirginlikten dışarı çıkamıyor. İlçenin özellikle emniyet ve askeriyenin belli noktalarında güvenlik güçleri var. Belli noktalarda yoklar. Hendeklerle birçok yol kazılmış durumda. Dün gece boyunca ilçede elektrik yoktu bugün sabahtan itibaren var."

VARTO'DA OPERASYON

Muş'un Varto ilçesinde, dün akşamdan bu yana hendek açıp ilçeye giriş çıkışları engelleyen bir grup PKK'lı ve YDG-H üyelerine yönelik güvenlik güçleri operasyon başlattı.
PKK'nın ilk eyleme başladığı 15 Ağustos 1984'ün yıldönümü nedeniyle dün akşam bir grup PKK'lı ve YDG-G üyeleri Varto'da eylem yaptı. Grup, ilçeye bağlantıyı sağlayan köprüyü ve elektriği sağlayan trafoyu patlatmıştı. Ayrıca, güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek için ilçede iş makineleri ile hendek kazıp bazı bölgelere patlayıcı yerleştirdikleri ileri sürüldü. Güvenlik güçlerinin yapacağı operasyon için valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Boş kalan sokaklarda PKK'lıların ellerinde silahlarla dolaştığı görüşürken, güvenlik güçlerinin gruba operasyon yapmaya başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, ilçede bir araçta yapılan aramada 10 adet Kalaşnikof marka silah, 5 adet el bombası ile 2 adet RPG ele geçirildi. Ayrıca kazılan hendeklere döşenen bomba tuzaklarından 2 tanesinin imha edildiği bildirilirken, çatışmanın devam ettiği belirtildi.

ÇOK SAYIDA PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği Varto'da, yollara döşenen çok sayıda patlayıcı, bomba imha robotuyla etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren çatışmaların sürdüğü ve girişlere hendek kazılıp ara sokaklara patlayıcı ve kablo düzenekleri yerleştirilen ilçede, özel harekat ve jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda, hendeklere ve ara sokaklara yerleştirilen patlayıcıların büyük kısmı bomba imha robotuyla patlatıldı. Çatışmaların devam ettiği ilçede, kalan patlayıcıların imhası için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

İlçede, sokağa çıkma yasağının devam ettiği, terör örgütü mensuplarının panik halinde dağıldığı bildirildi. (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!