Vangelis Kechriotis hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Vangelis Kechriotis hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 15:37

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Vangelis Kechriotis hayatını kaybetti. Kechriotis için yarın saat 11:00'de Boğaziçi Üniversitesi'nde bir tören düzenlenecek.

Haberin Devamı

Kültürel tarih, düşünce tarihi ve son Osmanlı dönemi üzerine çalışmalarıyla tanınan, Kechriotis, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

Zamansız kaybı derin üzüntü yaratan Kechriotis için yarın saat 11:00'de Boğaziçi Üniversitesi’nde bir tören düzenlenecek. Ardından Ortaköy Ayios Fokas Kilisesi'nde düzenlenecek cenazeyle Kechriotis son yolculuğuna uğurlanacak.

VANGELİS KECHRİOTİS KİMDİR?
Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Vangelis Kechriotis, 1969 yılında Atina’da doğdu. Lisans eğitimini Atina Üniversitesi’nde felsefe ve ayrıca tarih ve arkeoloji fakültelerinde tamamladı.

Essex Üniversitesi Tarih ve Karşılaştırmalı Çalışmalar Bölümü’nden Karşılaştırmalı Tarih alanında master derecesi aldı. 1994-1995 akademik yılında Alexandros Onassis Vakfı bursuna layık görüldü. Doktorasını Atina Üniversitesi’nde "1897-1912 yıllarında İzmir’deki Yunan-Ortodoks Toplumun Kültürel Temsiliyeti ve Siyasi Aktiviteleri" konusu üzerine yaptı. Bu çalışmayla Foundation of the Hellenic World tarafından bursa değer bulundu. 2002’de Leiden Üniversitesi Türkiye Çalışmaları programına kaydoldu. 2005 yılında Lieden Üniversitesi’nde The Greeks of Izmir at the end of the Empire a non-Muslim Ottoman Community between autonomy and Patriotism başlıklı doktora tezini tamamladı.

Haberin Devamı

2008-2009 yılları arasında The Responses of Non-Muslims in the Port- cities of the Ottoman Empire to the Second Constitutional Period başlıklı çalışmasıyla Fellow of Europe in the Middle East-The Middle East in Europe araştırma bursunu aldı. 2011 senesinde ise konuk araştırmacı olarak Princeton Üniversitesi’nde Hellenic Studies üzerine çalıştı.

Kültürel tarih, düşünce tarihi, son Osmanlı dönemi üzerine çok sayıda araştırması ve makalesi olan Kechriotis’in başlıca ilgi alanlarını ise siyasi ve kültürel tarih, Hıristiyan ve Yahudi topluluklar, Balkanlar, milliyetçilik, liman şehirleri, emperyal ideoloji konuları oluşturmaktaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!