Uyuşturucu cinayetine ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu cinayetine ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 10:48

ADANA’da 38 yaşındaki seyis Yılmaz Sincan’ı, kullanmak ve satmak için aldığı uyuşturucunun parasını ödemediği iddiasıyla kurşunlayarak öldürdüğü öne sürülen 24 yaşındaki Süleyman Bektaş ömür boyu, 28 yaşındaki Erkan Aslan ise 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Fevzipaşa Mahallesi’nde seyislik yapan Yılmaz Sincan, 1 Ağustos 2008’de 20 liralık esrar alırken iddiaya göre, daha önce aldığı uyuşturucunun da parasını vermediğini iddia eden esrar satıcısı 26 yaşındaki Erdal Aslan ile tartışmaya başladı. Çıkan kavgada Sincan kurşunlanarak öldürüldü. Sincan’ı öldürdükleri iddiasıyla kaçıp, olaydan 13 gün sonra yakalanarak tutuklanan Süleyman Bektaş ve Erkan Aslan ile olaya adı karışan Aslan’ın tutuksuz yargılanan kardeşi Erdal Aslan, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.
Plastik fabrikasında işçi olarak çalışan Süleyman Bektaş, son savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek, “Ben olay yerinde yoktum” diyerek beraatını istedi. Kasaplık yapan Erkan Aslan ise, Sincan’ı arkadaşı Süleyman Bektaş’ın öldürdüğünü iddia ederek, “Yılmaz, kardeşim Erdal’a ve orada bulunan herkese küfür ediyordu. ‘Ben sizden esrar aldım hakkımı vermediniz’ diye bağırıyordu. Süleyman, Yılmaz’ı uzaklaştırmaya çalıştı. Yılmaz da ‘sen karışma’ diyerek Süleyman’a küfür etti. Geri dönüp baktığımda Süleyman ateş ediyordu. Ben kimseye ateş etmedim” dedi. Kardeşi Erdal Aslan ise, Sincan’ı küfür ettiği için Bektaş’ın öldürdüğünü öne sürdü.
Mahkeme heyeti, Bektaş ve Erkan Aslan’a ömür boyu hapis cezası verdi. Aslan’ın cezası, kardeşine küfür edildiği gerekçesiyle tahrik altında cinayeti işlediği iddiasıyla 18 yıla indirildi. Erdal Aslan ise ‘suç delillerini yok etmek’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!