Uyuşturucu çetesi polisi şehit etti

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu çetesi polisi şehit etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2023 07:00

Uyuşturucu ihbarına giden polis ekibine Kalaşnikof’un da arasında bulunduğu silahlarla açılan ateşte polis memuru Hakan Telli şehit olurken, polis memuru Ahmet Yasin Çevik yaralandı. Takviye polis ekiplerinin gelmesiyle çıkan çatışmada çete üyesi Diyar Anucur öldürüldü. Çetenin ‘Anucur çetesi’ üyesi oldukları belirlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne, Kâğıthane’de bir evde uyuşturucu satışı yapıldığı yönünde ihbar yapıldı. Mobil Park Polisi ekibi dün gece saat 01.55’te ihbarın yapıldığı eve baskına gitti. Polisler eve girmek istediği sırada içeriden silahlarla ateş açıldı. Kalaşnikof’un da kullanıldığı saldırıda polis memuru Hakan Telli (37) ve Ahmet Yasin Çevik göğüslerinden yaralandı. Takviye ekipler çağrıldı. Dairede bulunan kişilerle polisler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada çete üyesi Diyar Anucur (18) öldürüldü. Ozan Anucur (27) yaralı olarak yakalanırken, Akın Arsakay (19), Görkem Doğan (19) ve Kadir Taşdemir de (22) gözaltına alındı.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Yaralı polislerden Hakan Telli ve Ahmet Yasin Çevik hastaneye kaldırıldı. Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ahmet Yasin Çevik’in tedavisinin sürdüğü belirtildi. Öldürülen Diyar Anucur’un kasten yaralama, yaralı ele geçen Ozan Anucur’un kasten yaralama, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve uyuşturucu kullanmaktan sabıka kaydı olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Görkem Doğan’ın uyuşturucu ticaretinden, Akın Arsakay ve Kadir Taşdemir’in de kasten yaralamadan emniyette kayıtları çıktı.  

Haberin Devamı

Uyuşturucu çetesi polisi şehit etti

HER OLAYDA VARLAR

- Anucur çetesinin ismi ilk olarak geçen yıl aralık ayında duyuldu. Çete, İstanbul Eyüp ve Kâğıthane’de hakimiyet kurmak için Gündoğmuş çetesiyle çatışmaya girdi. Iğdırlı Anucur çetesi üyeleri 19 Aralık gecesi rakip grubun işlettiği iki kafeyi taradı. Bu saldırıların ardından Anucur çetesine yönelik 25 Aralık’ta intikam saldırısı düzenlendi. Çatışma sırasında, tesadüfen yoldan geçen Kuran kursu hocası Ramazan Arslan vurularak öldü.

14 Ocak 2023 günü ise sabah saat 06.30 sıralarında Haliç Köprüsü’nde seyir halinde olan bir otomobile, yan yoldan gelen içinde iki kişinin olduğu plakasız bir araçtan ateş açıldı. Çıkan çatışmada, Anucur çetesi üyesi olduğu ve 20 gün önce cezaevinden çıktığı belirlenen Cumali Aslan hayatını kaybederken, Doğukan K. de yaralandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!