Uyum yasalarına makul destek vereceğiz

Güncelleme Tarihi:

Uyum yasalarına makul destek vereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 23:17

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Adaletin ruhuna el - Fatiha” diyen Meral Akşener’i isim vermeden eleştirdi ve “Kararların lehlerine çıktığı dönemde herhalde Gülen’in mektuplarını okuyorlardı” dedi. Bahçeli, uyum yasalarına da makul destek vereceklerini kaydetti. MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Merkez’de toplandı. Bahçeli, iç ve dış politikaya ilişkin bir çerçeve çizdi.

Haberin Devamı

DESTEK TÜRKİYE’NİN ÇIKARI İÇİN

Bahçeli, Katar krizi başta olmak üzere Cumhurbaşkanı’na ve iktidarın politikalarına destek vermeleri konusunda MHP’ye yönelik eleştirilere de yanıt verdi.
Bahçeli, “Yaptıklarımızın hepsi Türkiye için kimse şahıslar için algılamasın. MHP bir iş yaparken Türkiye’nin çıkarları dışında bir şey düşünerek yapmaz. Katar’a verdiğimiz destek Cumhurbaşkanı’nın arkadaşı olduğu için değil, Türkiye’nin Ortadoğu’daki çıkarları öyle gerektirdiği içindir. Bölgede Türkmenler desteklenmeli, bu konuyu iktidar nezdinde gündeme getireceğiz” dedi.

MERAL AKŞENER’E GÜLEN’Lİ TEPKİ

MHP’nin olağan büyük kongresine ilişkin davada Genel Merkez lehine karar çıkmasına değinen Bahçeli, “Adaletin ruhuna el-Fatiha” diyen Meral Akşener’e isim vermeden tepki gösterdi. Bahçeli, “Mahkemeden son karar bizim lehimize çıktı. Daha önce kendi lehlerine çıkıyordu. Şimdi adaletin ruhuna Fatiha okuyanlar, geçmişte kendi lehlerine mahkemeden karar çıkarken, herhalde Gülen’in mektuplarını okuyorlardı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

MUHALEFETİN SESİ KISTASI

Bahçeli, içtüzük ve uyum yasalarına ilişkin de değerlendirme yaptı. İçtüzüğe ilişkin AK Parti’nin gönderdiği metni incelediklerini ve çalışmanın sürdüğünü belirten Bahçeli, muhalefetin sesini radikal şekilde kısacak düzenlemelere destek vermelerinin sözkonusu olmadığını belirtti. Uyum yasaları için de 6 aylık bir sürecin olduğuna vurgu yapan Bahçeli, “Kanunlar Meclis’e geldikçe MHP tetkik edecek. Anayasa değişikliğine destek veren MHP’nin, uyum yasalarına karşı çıkması sözkonusu olamaz. Ancak MHP’nin desteği, kendi ilkeleri doğrultusunda makul destek olacaktır” değerlendirmesini yaptı. Özellikle seçim sistemine ilişkin olarak PKK ve terör olayları ile dış politikadaki zorluklara vurgu yapan Bahçeli, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlara göre bir düzenleme olması lazım. Terör olayları ve dış politikada çok rahat değiliz. Biz de çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

MYK ÜYELERİNE HEDİYE SAAT

Bahçeli, MHP Genel Başkanı olması nedeniyle 20. yıl anısına Başkanlık Divanı ve MYK üyelerine ‘köstekli saat’ hediye etti. Saatin bir yüzünde, ortasında bozkurt başı işlenmiş Selçuklu yıldızı, arka yüzünde Türk bayrağı bulunuyor. Hislon marka saat açıldığında iç kapakta tuğra şeklinde ‘Devlet Bahçeli’ ismi yer alıyor. Bahçeli, bu saati hediye ederken, “birlikte yol aldığımız 20 yıllık dönemin şükran ifadesi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!