Ürdün’deki toplantıda askeri senaryolar masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Ürdün’deki toplantıda askeri senaryolar masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 01:18

İngiliz basınında dün çıkan haberlerde BM’de karar alınmaması durumunda ‘Gönüllü Ülkeler Koalisyonu’nun iki hafta içinde Suriye’ye askeri harekat düzenleyeceği, füze saldırısında ABD’yi İngiliz savaş gemilerinin destekleyeceği öne sürüldü.

Haberin Devamı

İNGİLİZ basınında dün çıkan haberlerde BM’de karar alınmaması durumunda ‘Gönüllü Ülkeler Koalisyonu’nun iki hafta içinde Suriye’ye askeri harekat düzenleyeceği, füze saldırısında ABD’yi İngiliz savaş gemilerinin destekleyeceği öne sürüldü. Suriye’nin Dostları Çekirdek Grubu askeri yetkilileri ise dün Ürdün’de yapılan toplantıda operasyon senaryolarını ele aldı. ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey ve evsahibi olan mevkidaşının başkanlığındaki toplantıda Türkiye’yi Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk temsil etti.

TÜRKİYE RİSKLİ ÜLKE

En olası ihtimalleri içeren askeri bir dosyanın siyasi erke sunulması bekleniyor.
Suriye ile en uzun sınıra sahip olması nedeniyle Türkiye’nin birinci derecede riskli ülke olduğuna dikkat çeken yetkililer şöyle dedi: “Yine de Suriye tarafından güçlü bir saldırı geleceğini düşünmüyoruz. Böyle bir durumda zaten Patriotlar hemen devreye girer.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!