Urallar yüksek uçar

Güncelleme Tarihi:

Urallar yüksek uçar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eski şarkıcı bir baba, sosyete terzisi eski eş, oğul arada bir dizi filmde oynar ama asıl işi Sibel Can'ın eşi olmak, kızı Çakıcı'nın sevgilisi... Evet, tekmili birden Ural ailesi huzurlarımızda. Ağansoy cinayetinde, Çakıcı olayında, Karagümrük çetesini azmettirmekte, sahnelerde, televizyonlarda, Cumhurbaşkanı'nın bizzat takdim ettiği ödülde. İşte özetle, geçmişten bugüne bir nebzesiyle yerli dizi Urallar. Bu hikaye burada bitmeyecek!

BABALARIN GÜNAHI

Hakan Ural, bir dönemin Johnny Hallyday'i, pop sanatçısı Selçuk Ural'ın ilk çocuğu. 1968'de doğduğunda, film oyuncusu annesi Ceyhan Cem'le babası resmen evli değildi. Hakan, babasız geçen çocukluğundan çok sonra, 17 yaşına geldiğinde babasının velayetine geçti. Bu arada Selçuk Ural, ‘‘Sosyete terzisi’’ Canan Yaka ile uzun süren beraberlikten sonra evlenmiş, bir yıl sonra 1969'da da Fatoş Aslı Ural doğmuştu. Bu evlilik, üç yıl sürdü. O yıllarda, babayla kızın nafaka, velayet davaları epeyce haber oldu. Selçuk Ural, küçük Aslı'yla görüştüğü seyrek günlerde gazetecileri çağırıp objektiflere gülümsüyordu. Anne Canan Yaka, yedi yıl boyunca nafaka ödememesi üzerine, Selçuk Ural'ın eşyalarını mahkeme yoluyla haczetti. Çocuğuyla ilgilenmediği için de velayet davası açtı. Canan Yaka, nihayet 1982'de Aslı'nın velayetini aldı.

Annesinin yanında büyüyen Aslı, annesinin dostlarını da dost bildi. Tanju Okan ve Kadir İnanır'la yaşadığı aşklara da en yakın tanık oldu. Annesi, Ergin Tanca'yla evlendiğinde, Aslı'nın tek amacı eğitim görüp kendi ayakları üzerinde duracak hale gelmekti. Şişli Terakki Lisesi'nden sonra Londra'da iki yıl tekstil işletmeciliği okudu. Ardından Paris'teki Moda okulunda bir yıl eğitim gördü. Yeterince tadamadığı baba sevgisi, babası yaşındaki Faruk Tepe'yle beraberliğe neden oldu. Araya Canan Yaka ve Selçuk Ural'ın ‘‘hatırlı’’ dostları girdi ve ilişkiye son verildi. Sonra Ali Cebeci'yle evlendi. Evliliği sürerken Alaattin Çakıcı'yla birlikte oldu. Çakıcı, hem babasının hem de annesinin yakın dostuydu. Dündar Kılıç, Çakıcı'nın Aslı'yla ilişkisinin çok öncelere dayandığını biliyor. ‘‘O Şey'in sevgilisi olması tesadüf değil tabii. Ayrıca yeni mesele de değil. Daha önceden ilişkileri vardı. O şey, Uğur'la evliyken de Selçuk Urallar gelip gidiyordu. Böyle otururlardı.’’ Çakıcı'nın öldürttüğü eşi Uğur Kılıç'ın yakın bir kadın arkadaşı, Uğur'la Aslı arasında birçok benzerlik buluyor. ‘‘Aslı, Uğur kadar güzel olmasa da tipleri benziyor. Çakıcı hayatta araba kullanmaz. O zaman Uğur şoförlüğünü yapardı, şimdi de Aslı. Çakıcı yabancı dil bilmez. Üç dil bilen Aslı, yurtdışında epeyce işine yaramıştır.’’

ZAVALLI ÇOCUK

1994 Haziranı'nın son günlerinde, Hakan Ural bu kez ‘‘Sahte çürük raporu’’ ile haber oldu. Çürük raporu olduğu için askerliğini yapmayan Hakan Ural'ın raporunun sahteliği, tesadüfen ortaya çıktı. İstanbul'daki bir askerlik şubesindeki şebeke, yüzlerce milyon lira karşılığında sahte belge düzenliyordu. Genelkurmay'ın başlattığı gizli operasyonla yakalanan şebekede çalıntı mühür ve evrak bulundu.

Sorgu sırasında Hakan Ural'ın da adı geçti ve Dragos'ta bir villada, infaz ekiplerince yakalandı. Yapılan muayene sonucunda ‘‘Askerliğine engel bir rahatsızlığının bulunmadığına’’ karar verildi.

Hakan Ural, derhal askere alındı. Acemi eğitimini Hatay'da yaptı, kalan aylarını da Van'da asker olarak geçirdi.

Hakan Ural, eşi Sibel Can'la anneanneleri kardeş olan Karagümrüklü kanun kaçağı Nuri Ergin nam-ı diğer Nuriş'e, 2 buçuk milyarlık Rolex saat aldığı için haber oldu. Nuriş'in ifadesine göre şantajcılara gözdağı vermesi karşılığında bu saati aldı.

Hakan Ural ise bu tehlikeli insandan çekindiği, başlarına bela olmaması için aldığını söyledi. Şimdi Londra'da ve dönmeyi hiç düşünmüyor.

Yasalardan kaçtığı yorumlarına karşılık Hakan Ural, dinlenmek ve ruh sağlığını basından korumak için Londra'da kaldığını, eşinin çekim anlaşmaları bittiğinde Miami'ye gideceklerini anlattı.

Bir yıldız doğuyor

Karagümrüklü Sibel 13 yaşında dansözlüğe başladı, 17 yaşında star oldu. Kendi deyişiyle ‘‘tırnaklarıyla kazıyarak’’ hem de. Televoleler, paparazzi programları, gazetelerin haftasonu dergileri Sibelsiz, Sibel de onlarsız olmadı, olamadı. ‘‘Ciddi’’ haber de oldu. Mesela, 1996 Mayısı'nda Özkan Tekstil ve Özde Tekstil adına düzenlenmiş 432 milyon liralık naylon faturalarla vergi kaçırdığı mali polis tarafından tespit edildi. 1997 Mayısı'nda da eksik beyan verdiği için İstanbul Defterdarlığı'nın 90 milyar lira vergi cezası verdiği ortaya çıktı. Bu iki menfur olay bir yana ününe ün, servetine servet kattı. Sahnede söylediği içli şarkılarda mavi mavi ağladıkça, kendi deyişiyle ‘‘Masum ve seksi’’ oldu.

Sibel Can şimdi ‘‘Karagümrük Çetesi'ni azmettirmek’’ iddiasıyla sahnede. DGM çıkışında, şoförünün kullandığı lüks otosundan nasıl da yıkık, ümitsiz bakıyordu... Çete elebaşısı Nuriş bağırdı: ‘‘Balkan kaşarı!’’

Asıl adı Sibel Cangüre. 1970'te İstanbul'un çalgıcı ve dansözleriyle ünlü semti Karagümrük'te doğdu. İlkokul mezunu. Annesi Siirtli. Babası Yugoslav göçmeni, iş buldukça lokallerde, düğünlerde keman çalan Engin Bey. Yoksul ailesinin tenceresinde tuzu olsun diye 13 yaşında dansözlüğe başladı. Babasının kemanı eşliğinde Almanya, Hollanda ve İsrail'de şarkı söyleyip dansetti. Türkiye'ye döndü. Yaşı gizlenerek Halikarnas Gazinosu'nda 7 bin 500 lira yövmiyeyle işe başladı. 14 yaşında, gecede altı yerde birden sahneye çıktı. 16 yaşında polis kuvvetiyle sahneden indirildi. 17'sinde Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan keşfetti ve Maksim'e assolist oldu. 18 yaşına girdi, 28 Eylül 1988'de Hakan Ural'la evlendi. Son 10 yılda sahip olduğu gayrimenkulleriyle, mücevherleriyle, üç trilyonluk servetiyle, Miami'deki, Londra'daki evleriyle, ekstralardan ve dizi filmlerden aldığı onbinlerce dolarla en zengin kadın solistler arasına katıldı.

Yaprak dökümü

Selçuk Ural, 1960'lı yılların sonuna doğru Ankara'dan gelip İstanbul sahnelerine çıktı. 70'li yıllarda yıldızı parladı. Tabii yer yer kara bulutlar dolaşıyordu. 1975 Martı'nda İstanbul Radyoevi'nin önünde içkili otomobil kullanırken bir binbaşıyı ezerek öldürdü. Senette sahtekarlık ve korsan videoculuk iddiasıyla iki kez daha yargı önüne çıktı. Sahneyi ve kaset çalışmalarını bıraktı. Gerekçesi, ‘‘Mafyanın gece kulüplerinde kurşun sıkması yüzünden. Çalışsaydım, bir serseri kurşuna kurban gidebilirdim.’’ Mafya kurşunlarından ürkse de, yıllar sonra bir yaz gecesi denize atlayarak kurtulacaktı. Ama hakkındaki iddialardan bir daha hiç kurtulmamacasına. Dündar Kılıç, ‘‘Tevfik Ağansoy cinayetinde Selçuk Ural'ın Bebek’teki Deniz Taksi Cafe'de bulunması tesadüf değil diyorum. Muhbirliği, herşey olabilir’’ diyor. Karagümrük Çetesi'nin elebaşısı Nuriş de cezaevinin yolunu tutarken bu iddiaya nazire düşercesine kameralara seslendi. ‘‘Selçuk Ural'ı kurşun yağmuruna tutacağım. Mermi manyağı yapacağım. Denize atlasa da kurtulamayacak!’’ 1997 Temmuz’unda Büyük Kulüp'ün Şamdan Bar'ını işletti, başarılı olamadığı için iki ay sonra kapatmak zorunda kaldı. 1998 Ağustosu'nda eski şarkılarını bir albümde topladı ama beklediği ilgiyi bulamadı. Aynı günlerde kızı Aslı, Çakıcı'yla birlikte Nice'te yakalanınca, önce ‘‘Ölseydi daha iyiydi’’ dedi. Sonra ağız değiştirip ‘‘Alaattin Bey son derece efendi, kendini bilen, kendini eğitmiş biri. Türk devleti için işler yaptı. Allah ikisini de mutlu etsin’’ dedi. Son 10 yılda kendini iyiden iyiye dine verdi. Beş vakit namazında, niyazında. Ağzına sigara ve içki sürmüyor. Günde sekiz saat spor yapıyor. Şimdi de oğlu Hakan ve gelini Sibel'in adının karıştığı skandaldan sonra çiftliğinde, çok sevdiği köpekleriyle birlikte inzivaya çekilmeyi düşünüyor. Selçuk Ural, telefonlara çıkmasa da adının belirtilmesini istemeyen bir yakını, Damat Çakıcı konusunda basını anlayışlı olmamakla eleştiriyor. ‘‘Selçuk'un kaç kere tehdit edildiğini biliyor musunuz? Bu adamlar en büyük mertebelere ulaşıp at oynatıyorlar. Başbakanı bile tehdit ediyorlar. Çocukları yüzünden hep babaları Selçuk çekiyor. Çakıcı'yla tek kare fotoğrafını gördünüz mü? Ama Kadir İnanır, Orhan Gencebay'ın var.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!