Ufuk çizgisini konuştular

Güncelleme Tarihi:

Ufuk çizgisini konuştular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 21:42

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada Cindoruk’un bir ‘ufuk çizgisi çizdiğini’ söyledi. Cindoruk da “Tünelin ucunda ışık yok. O ışığı yakmak için Sayın Kılıçdaroğlu’na büyük görev düşüyor” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’yle birlikte dün Hüsamettin Cindoruk’u Nişantaşı’ndaki evinde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve Cindoruk birlikte dışarı çıktı. Neşeli olduğu görülen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hem Türkiye’nin sorunlarını, hem dış politikayı konuştuk. Bir ufuk çizgisi çizdi Sayın Cindoruk. Türkiye sorunları çok olan bir ülke. Asla umutsuz değiliz ama bunun için oturmamız, düşünmemiz, konuşmamız ve ortak aklı egemen kılmamız lazım” diye konuştu. Cindoruk ise şunları söyledi:

‘YOLU AÇIK OLSUN’

“Bugün yarı başkanlık sistemini yaşıyoruz. Bir süre sonra başkanlık sistemine geçeceğiz. O sadece başkanlık sistemi değil tek parti sistemidir. Tünelin ucunda ışık yoktur. O ışığı yakmak için Sayın Kılıçdaroğlu’na büyük görev düşüyor ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Biz eski Türkiye’de siyaset yapmış kişiler o deneyimleri yaşamış olanların bir görevi var. Sayın Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek vermek. O desteği verirsek, tek parti iktidarını önleyebiliriz. Tek başına Türkiye’yi idare edecek ehliyete, imkâna, kabiliyete sahip ben bir kişi gördüm. Bazıları kendilerinin bunu yapabileceğini zanneder ama sonu hüsrandır. Ben o hüsranları yaşadım. Her şeyi çok iyi bilen bir kişi siyasette yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu’na hem tebrik hem de teşekkürlerimi sunuyorum. O demokrasinin erdemini, çok işler yapabildiğini ve çok taraflı olduğunu gören bir devlet adamı. Yolu açık olsun diyorum.”

BAKMADAN GEÇME!