Uçaklar yakıt kritiğine girdi

Güncelleme Tarihi:

Uçaklar yakıt kritiğine girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 23:19

İstanbul’da etkisini arttıran yoğun sis hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapması gereken uçaklar, bir süre hava tur atmak zorunda kalarak başka havalimanlarına yönlendirildi. Bu arada İniş için sıraya giren uçaklar yakıt kritiğine girince de Sabiha Gökçen ve Çorlu havalimanına yönlendirildi. İstanbul Boğazı da görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Haberin Devamı

THY’nin Bologna, Birmingham, Roma, Ercan, Hannover, Sofya, Sao Paulo, Dublin, Belgrad ve Amsterdam’dan gelen uçakları Sabiha Gökçen’e, Stuttgart uçağı ise Çorlu Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

İSTANBUL SİS ALTINDA - FOTO GALERİ

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

İSTANBUL BOĞAZI'NA SİS ENGELİ

İstanbul Boğazı, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada; İstanbul Boğazı'nın, düşük görüş mesafesi nedeniyle, dün saat 22.20'de çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldığı belirtildi.

KIRKLARELİ'DE SİS

Kırklareli'de, sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü. Sabah saatlerinde etkili olan sis, sürücüleri ve yayaları olumsuz etkiledi. Polis, kavşaklarda önlem alarak sürücüleri sis farlarını yakmaları, hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü kentte, bugün hava sıcaklığının en yüksek 10, en düşük 1 derece olması bekleniyor.

Sis, Babaeski, Lüleburgaz ve Pınarhisar ilçelerinde de etkili oldu.

BAKMADAN GEÇME!