Üç ilde okul ve dershanelere polis baskını

Güncelleme Tarihi:

Üç ilde okul ve dershanelere polis baskını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 01:26

Iğdır'da bir okul ve dershane paralel yapı iddiasıyla kapatıldı. Niğde ve Çanakkale'de ise paralel yapı iddiasıyla bazı okul ve dershanelere inceleme başlatıldı. İncelemelere Vergi Dairesi, Maliye, İtfaiye, Halk Sağlığı Müdürlüğü, SGK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitimi Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin katıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Niğde'de 3 dershanede, Paralel Devlet Yapılanması iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Üç ilde okul ve dershanelere polis baskını


Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik iddialar kapsamında, ikisi kent merkezinde biri de Bor ilçesinde olmak üzere 3 dershane, Emniyet Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlükleri görevlileriyle belediye ve vergi müfettişlerinden oluşan ekiplerce denetleniyor.

Üç ilde okul ve dershanelere polis baskını


Valiliğin izniyle gerçekleştirilen denetimlerin gün boyu süreceği, incelemeler sonucu hazırlanacak raporun ilgili kurumlara iletileceği öğrenildi.

Haberin Devamı



Kentte dün de üç özel okulda inceleme yapılmıştı.

ÇANAKKALE’DE OPARASYON

ÇANAKKALE’de, bazı eğitim kurumları ile okul ve dershanelere sabah erken saatlerde polis tarafından baskın düzenledi. Operasyonun paralel yapılanma iddialarıyla ilgili olduğu öne sürüldü.

Üç ilde okul ve dershanelere polis baskını


Çanakkale Emniyeti Terörle Mücadele, Kaçaklık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerine bağlı ekipler, bu sabah erken saatlerde önce Barbaros Mahallesi’nde anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren Erişen Özel Eğitim Sosyal Hizmetler A.Ş.’ye bağlı Gökkuşağı Eğitim Kurumları’na baskın yaptı. Eş zamanlı olarak kent merkezindeki Fem Dershanesi ve Anafen Dershanesi ile bu dershanelerin ilçelerdeki şubelerine de operasyon düzenlendi. Operasyonlara Vergi Dairesi, Maliye, İtfaiye, Halk Sağlığı Müdürlüğü, SGK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitimi Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de katıldı.

Üç ilde okul ve dershanelere polis baskını

Haberin Devamı

Savcılığa gelen ihbarlar doğrultusunda baskınların yapıldığı belirtilirken, paralel yapılanma iddialarıyla ilgili olduğu öne sürüldü. Evrakların incelendiği, başta maliye olmak üzere sağlık, eğitim yönünden kurumların kontrol edildiği, ayrıca bilgisayardaki verilerin kopyalandığı öne sürüldü. Eğitim kurumlarındaki incelemeler sürdürüyor.

Gökkuşağı Eğitimi Kurumları’nın kapısında bir süre bekletilerek içeri alınmayan, Erişen Özel Eğitim Sosyal Hizmetler Tic. A.Ş.’nin adını söylemeyen bir yöneticisi, "Kapı yüzümüze kapandı arkadaş. Biz bu şirketin yönetim kurulundayız, bir de başkanlığını yapıyoruz. Ama duruma bakın. Benim olup bitenden hiç haberim yok. Geldim, burada polisleri kapıda gördüm. Burada araçları gördüm. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz" serzenişinde bulundu. Aynı kişi bir süre sonra polisin izniyle içeriye alındı.

IĞDIR'DA BİR okul VE DERSHANEYE GEÇİCİ KAPATMA

Iğdır'da, Paralel Devlet Yapılanması iddiasıyla bir dershane ve okul, "izinsiz ek binada eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunulması" ve "eğitim alanlarının amacı dışında kullanılması" gerekçeleriyle geçici süreyle kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, kent merkezinde bulunan ve Paralel Devlet Yapılanması iddialarıyla İbrahim Avcı İlk ve Ortaokulu ile FEM Dershanesi'nde incelemelerde bulundu.

Müfettişlerin yaptığı inceleme sonrası İbrahim Avcı İlk ve Ortaokulu, "izinsiz ek binada eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunulması" ve "eğitim alanlarının amacı dışında kullanılması" gerekçeleriyle 2 ay, FEM Dershanesi ise "elden öğrenci paralarını toplayarak vergi kaçırmak" ve "yanlış beyanda bulunmak" suçlarından 1 ay kapatıldı.

Soruşturma kapsamında, 6 Ağustos'ta İbrahim Avcı İlk ve Ortaokulu ile FEM Dershanesi'nde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, bazı dokümanlara ve bilgisayarlara el konulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!