Türkiye’nin yükselişi devam edecektir

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin yükselişi devam edecektir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe’de yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına 4 bin 500 kişi katıldı. Beştepe’de 30 Ağustos resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgesindeki tüm krizlerin çözüm adresi, mazlumların umudu, tüm tehditleri bertaraf etmiş, Türkiye’nin yükselişi devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe’de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şarkıcı Ferhat Göçer, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Armoni Mızıkası eşliğinde şarkılar seslendirdi. 1071 kişiden oluşan orkestra konser verdi. Garo Mafyan, Yücel Arzen Hacıoğlulları, Hayati Develi, Sibel Eraslan, Tufan Gündüz, Tuluyhan Uğurlu, Sinan Akçıl, Özdemir Erdoğan gibi sanatçıların bulunduğu jürinin oylarıyla birinci seçilen 100. Yıl Marşı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde ilk kez seslendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dereceye giren ilk dört marşın söz yazarı ve bestecilerine plaket verdi. Program, 100. Yıl Marşı’nın söylenmesinin ardından 1200 drone ile yapılan gösteriyle son buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi: “26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği hücum emriyle ordumuz Büyük Taarruz’u başlatmıştı. Düşman hatlarını birer birer dağıtan kahraman ordumuz, 30 Ağustos günü gerçekleştirilen Başkomutan Meydan Muharebesi’yle Yunan işgal kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha ederek İzmir yolunu açmıştı. Her zaferimiz gibi Büyük Taarruz’la da istiklalimiz ve istikbalimiz için yapamayacağımız fedakârlık, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk olmadığını dosta düşmana bir kez daha gösterdik.

Haberin Devamı

ASIL KUTLAMA 29 EKİM

Eğitimiyle, sağlığıyla, güvenliğiyle, adaletiyle, ulaşımıyla, enerjisiyle, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, sporuyla, sosyal destekleriyle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır bir altyapı kurduk. Bölgesindeki tüm krizlerin çözüm adresi mazlumların umudu, güvenliği ve refahı konusundaki tüm tehditleri bertaraf etmiş, sahip olduğu siyasi ve askeri gücünü dostlarıyla paylaşan Türkiye’nin yükselişi devam edecektir.

Asıl büyük kutlamayı 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı törenlerinde yapacağız. Böylece 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılıyla başlayan milli mücadele döneminin ilk asrını geride bırakmamıza ilişkin kutlamalar zincirinin son halkasını da şanlı tarihimize eklemiş olacağız.

Haberin Devamı

AYNI İDEAL YOLUNDA

Bu milletin yiğit evlatları yeni devletler kurmak için bin yıl önce Anadolu kapılarını sonuna kadar açarken hangi ülkünün peşindeyse 3 kıta 7 iklime hükmeden devletini yıkmak için dört bir yandan üzerine saldıranlara karşı hangi hissiyatla karşı koyduysa, Cumhuriyetini kurarken tarihinden ve kültüründen aldığı mirası hangi yeni zirvelere taşımanın hayalini kurduysa bugün de Türkiye Yüzyılı vizyonuyla aynı ideal yolunda yürüyüşüne devam etmektedir. 100. Yıl Marşının tüm bu birikimi ve enerjiyi anlatan eser olarak milletimizin her bir ferdi tarafından sahiplenileceğine inanıyorum. Sözünden bestesine, jürisinden icrasına kadar bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”              

Haberin Devamı

100. YIL MARŞI

Söz yazarı İlker Kömürcü ile beste ve icrası Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na ait olan ve birinci seçilen 100’üncü Yıl Marşı’nın sözleri şöyle:

“Parlayan yıldızı Anadolu’nun

Çağlayan sel gibi şanlı ulusun

Türkiye Yüzyılı titretiyor dünyayı

Sarsılmaz bir inançla kalpte tutkusun

Bu toprak, bu deniz, bu bayram bizim

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz

Özgürlük tutkusu damarlarımda

Çelikten her nefer semalarında

Sarmaşık dal gibi sarılmışız biz bize

Tek yürek bu millet en zor anında

Düşmanlar bir olsa yağsa göklerden

Haberin Devamı

Denizler köpürse taşsa dağlardan

Kimseye eğmedik boynumuzu eğmeyiz

Kahraman yarattı Türkü yaratan

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz.”

BAKMADAN GEÇME!