Türkiye ayağa kalktı... Çirkin saldırıya anında tepki

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ayağa kalktı... Çirkin saldırıya anında tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

Hakem Halil Umut Meler’e maç sırasında çirkin saldırı tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Saldırıya her kesimden tepki yağarken Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkililerle görüşmesinde gereğinin süratle yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN DEVREDE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hakeme saldırının hemen ardından “Şiddetin, Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı, ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi arayıp gereğinin yapılmasını istedi. Erdoğan dün hakem Meler’i de telefonla arayıp konuştu.

HAKEM Halil Umut Meler’in yönettiği Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının ardından sahada yapılan saldırıyla ilgili önceki gece Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İstanbul’daki binasında olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sırasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi telefonla arayarak, gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

Büyükekşi toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak aradı. Toplantıda olduğumuzu söyledik. Alacağımız kararlar için bizi desteklediklerini söylediler” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye ayağa kalktı... Çirkin saldırıya anında tepki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün sabah Ankara’da tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiği Meler’i telefonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştürdü. Geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, “Böyle bir şey izlemek, görmek bizi ciddi manada üzdü. İlgili arkadaşlarımıza gerekli olan neyse bunu süratle yapmamızın gereğini söyledim” dedi.

Türkiye ayağa kalktı... Çirkin saldırıya anında tepki

DOKTORUNDAN BİLGİ ALDI

Telefon görüşmesinde Erdoğan’ın sağlık durumunu sorduğu Meler, “Göz altında çatlak var. Hastanede çok iyi bir şekilde bakıyorlar, sağ olsunlar. Her türlü kolaylığı ve rahatlığı sağladılar. Teşekkür ederim Sayın Cumhurbaşkanım” dedi. Erdoğan daha sonra telefonda Meler’in sağlık durumuyla ilgili doktorundan da bilgi aldı.

Yerlikaya, o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre Erdoğan, görüşmede şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘BİR RİZELİ OLARAK AYRICA ÜZÜLDÜM’

“Gerçekten çok çok üzgünüz. Allah şifalar versin. Böyle bir şey izlemek, görmek bizi ciddi manada üzdü. Bir Rizeli olarak da ayrıca üzüldüm. Rize maçında böyle bir şeyin olması bizi ciddi manada rahatsız etti. Ve arkadaşlarıma da Adalet Bakanıma, İçişleri Bakanıma ve ilgili arkadaşlarımıza da gerekli olan neyse bunu süratle yapmamızın gereğini söyledim. Allah şifalar versin. Çok geçmiş olsun, arkadaşlarım da yanımda onlar da geçmiş olsun dileklerini iletti.”

TELEFONLA KONUŞTU: SPORDA ŞİDDETE ASLA İZİN VERMEYİZ

- CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan saldırının hemen ardından sosyal medya hesabından açıklamada şöye dedi: “Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz. MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.”

Haberin Devamı

BAKAN TUNÇ: YASALAR AÇIK

Faruk Koca’nın yumruklu saldırısıyla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü açıklayan Adalet Bakanı Tunç,   şu bilgileri verdi: “Hakeme yönelik hiçbir saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil. Hemen başından itibaren gerekli adli soruşturmayı başlattık. Hakeme yönelik saldırı girişiminde bulunanlar hakkında cumhuriyet başsavcılığımızın tutuklamaya sevk kararının ardından sulh ceza hâkimliğince de tutuklama kararı verildi. Tabii görüntüler incelenecek ve bu görüntüler neticesinde ilk etapta tespit edilenler tutuklananlar, sonrasında sahaya inmemesi gerekenler de sahaya indiği için bunlarla ilgili de gerekli adli kontrol kararları talep edilmiş durumda. Kanunumuz açık; Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunumuz var. Bir de Türk Ceza Kanunumuzun kasten yaralama, kamu görevlisine karşı kasten yaralama hükümleri var. Ayrıca tabii kırık meydana geldiği için, bunların hepsi cezada artırım nedenleri.”  

Haberin Devamı

SPOR BAKANI’NDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

HAKEM Halil Umut Meler’e dün tedavi gördüğü Ankara’daki hastanede ziyaretçi akını yaşandı. Ziyaretçiler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yer aldı. Bakan Bak, “Hakemler üzerindeki baskıyı azaltmak için herkesin üzerine görev düşüyor. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Bu tip olaylara kesinlikle karşıyız ve prim vermeyeceğiz. Süreci yakından takip ediyoruz. Gereği yapılacaktır” dedi. 

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: EURO 2032’TE SORUN YOK

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler’i hastanede ziyaret ederken özetle şöyle dedi:

10 GÜNLÜK ÇOCUĞU VAR: “EURO 2032’nin Türkiye’den alınması söz konusu değil. Hocamızın 10 günlük bir yavrusu var, bir an önce ailesine dönmek istiyor. İzmir’e gitmek istiyor. 

Haberin Devamı

 LİGİN DEVAMI: Çarşamba günü TFF toplantımız var. Yönetim toplantımızda ligin nasıl devam edeceğiyle ilgili daha detaylı bilgiler vereceğiz. Bu olayı şiddetle kınıyoruz.

KENDİNİZE GELİN: Suçluların ve buna sebep veren tüm paydaşların  kendilerine gelmelerini talep ediyorum. Bu oldu, 2 hafta sonra tekrar aynı hale döndü, bunu kabul etmiyorum.

SÜPER KUPA FİNALİ: (29 Aralık’ta Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali oynanır mı) Bugünün konusu değil, şu an hakemimiz önemli, hakemlerimizin ruh sağlığı önemli.”

Türkiye ayağa kalktı... Çirkin saldırıya anında tepki

FIFA BAŞKANI SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

FIFA Başkanı Gianni Infantino, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçı sonrasında yaşananları kınadı. İnfantino yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Saha içi veya dışında, futbolda, şiddete yer yoktur. Bu tür eylemlerin, sporda ve toplumda yeri yoktur. Hakemler olmazsa futbol olmaz. Hakemler, oyuncular, taraftarlar ve teknik ekibin güvenliği sağlanmalı ve onların bu oyundan keyif alması sağlanmalıdır. İlgili makamlara, bunun bu şekilde uygulanmasını ve bu görevlilere her düzeyde saygı duyulmasını sağlamaları için çağrıda bulunuyorum.”

BAKMADAN GEÇME!