Türk oyunseverler çağrı yaptı: ‘Starfield’ Türkçe de olsun

Güncelleme Tarihi:

Türk oyunseverler çağrı yaptı: ‘Starfield’ Türkçe de olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2023 07:00

6 Eylül’de piyasaya çıkması beklenen uzay temalı aksiyon oyunu Starfield’e Arapça ve Korece dil desteği eklenmesi gündem oldu. Bu gelişme üzerine Türk oyunsever Nur Yıldırım, Starfield’a Türkçe dil desteğinin de gelmesi için ‘change.org’da imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Kampanyaya şimdiden 10 bin imza desteği geldi. Yıldırım, kampanya için Türkçe ve İngilizce hazırladığı metinde, “Yerelleştirme çalışmalarının oyun çıkışından sonra yapabildiğinizi Arapça ve Korece konusunda göstermeniz ile birlikte, aynısını Türkçe yerelleştirme desteği olarak talep etmekteyiz” dedi.

Türk oyunseverler çağrı yaptı: ‘Starfield’ Türkçe de olsun



25 yaşındaki genç yazılım uzmanı Nur Yıldırım, Türk oyuncu topluluğuyla başlattıkları kampanya hakkında, “Türkçe dil desteği kampanyası Güney Kore ve Arap bölgesinde oyuncuların organize olup bunu elde etmesinin ardından bizde yapabilir miyiz düşüncesiyle başladı. Oyun İngilizce çıkacak bu da bir seçenek ama Starfield, 250 binin üstünde kelimenin olduğu bir oyun. Oldukça fazla diyalog var. Herkesin İngilizcesi buna yetmeyebilir, kaldı ki yetmek zorunda da değil. Dil desteği konusunda dilimiz Türkçe maalesef ki önemsenmiyor. Bu durumda da varlığımızı göstermek ve bu talebimizi duyulur hale getirmek bizlere düşüyor. Oyunlar birçok dile çıkıyor ama Türkçe göz ardı ediliyor. Umarım bu çabamıza daha çok destek veren olur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!